A furat la Luxemburg şi l-au prins la Bălceşti

hot  prins


Un bărbat din orașul Bălcești, judeţul Vâlcea, pe numele căruia autorităţile din Luxemburg au emis mandat de arestare pentru comiterea a 18 furturi, în anul 2013, a fost prins în România şi prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești.

Potrivit unui comunicat transmis de Poliţie, polițiștii din Vâlcea, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române, au depistat un bărbat pe numele căruia autoritățile din Luxemburg au emis un mandat european de arestare pentru 18 furturi. Bărbatul, în vârstă de 24 de ani, din orașul Bălcești, a fost prins marţi, 10 noiembrie.
Pe numele acestuia, autorităţile luxemburgheze au emis un mandat european de arestare, pentru continuarea cercetărilor pentru 18 fapte de furt calificat şi constituire într-un grup organizat, fapte săvârşite pe teritoriul Luxemburgului, în noiembrie-decembrie 2013. Persoanele vizate ca şi victime erau cele vârstnice, membrii grupului pătrundeau în locuinţele acestora sustrăgând sume de bani şi bijuterii. Prejudiciul a fost estimat până în prezent la aproximativ 7000 de euro.
Tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești, urmând să fie dispuse măsurile legale pentru predarea sa autorităților din Luxemburg.