A fost semnat Contractul CF 2 LOT 1 “Furnizare sisteme fotovoltaice de producere a energiei electrice, inclusiv proiectarea, asistența tehnică și montarea acestora, pentru șase stații de epurare a apei”
În data de 17.11.2023 a fost semnat Contractul de achiziție de produse CF 2 LOT 1 “Furnizare sisteme fotovoltaice de producere a energiei electrice, inclusiv proiectarea, asistența tehnică și montarea acestora, pentru șase stații de epurare a apei”, care face parte din Proiectul “Investiții în creșterea eficienței energetice prin instalarea de sisteme fotovoltaice la șase stații de epurare a apei, precum și reabilitarea grupului energetic al microhidrocentralei proprii, în vederea producerii de energie verde pentru consumul propriu“, cod MySMIS 158566, derulat în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare POIM 2014-2020.
Obiectivul general al contractului este creșterea eficienței energetice prin instalarea de noi sisteme fotovoltaice la șase stații de epurare a apei, la operatorul regional de apă APAVIL S.A., iar printre obiectivele secundare amintim impactul pozitiv asupra mediului prin producția de energie regenerabilă, precum și sprijinirea creșterii capacității APAVIL SA pentru prestarea de servicii publice de alimentare cu apă și de canalizare în județul Vâlcea.
Contractul de achiziție de produse CF 2 LOT 1 “Furnizare sisteme fotovoltaice de producere a energiei electrice, inclusiv proiectarea, asistența tehnică și montarea acestora, pentru șase stații de epurare a apei”, semnat între APAVIL SA, în calitate de achizitor și GIDAZI PROD COM SRL, lider al asocierii GIDAZI PROD COM SRL – TEHNOPRO CLIMA SRL, în calitate de furnizor, are o valoare de 9.949.800 lei (fără TVA), având termen de finalizare 31.12.2024.
În vederea scăderii emisiilor de carbon în atmosferă, generate de consumul propriu al stațiilor de epurare, se urmărește realizarea unei investiții în implementarea a șase sisteme de instalații fotovoltaice pentru producerea de energie electrică din surse regenerabile pentru consum propriu, în locațiile aferente următoarelor UAT-uri: Râmnicu Vâlcea, Drăgășani, Călimănești, Băbeni, Bălcești și Băile Olănești.
Implementarea proiectului este în concordanță cu Obiectivul specific POIM 11.1. Eficiență energetică și utilizarea energiei din surse regenerabile pentru consumul propriu la nivelul întreprinderilor, ”Utilizarea energiei regenerabile la nivelul operatorilor regionali de apă”.
Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Oprerațional Infrastructura Mare 2014-2022.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați site-ul: mfe.gov.ro
Persoana de contact: Aurelian Petrică
Șef Unitate Implementare Proiecte
Tel/Fax:0250739939; e-mail:aurelian.petrică@apavil.ro