A fost “mituit” deputatul Dumitru Lovin pentru a vota moțiunea de cenzură?

O organizație bună, cea din Vâlcea, a ALDE este pe cale de dezintegrare datorită unei decizii politice a lui Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta l-a desemnat marți, 1 octombrie, pe deputatul Dumitru Lovin, în funcția de președinte al organizației județene bătându-și astfel joc de munca unor echipe serioase din județ. O fi fost ziua persoanelor vârstnice, dar să-l pui președinte pe cel mai bătrân parlamentar în viață e deja prea mult. Un lider județean trebuie să alerge non stop prin teritoriu în lunile rămase până la alegerile locale, iar Lovin nu numai că nu a făcut asta niciodată, dar nici nu prea are unde să meargă fiind o fire conflictuală care nu are relații bune cu organizațiile din teritoriu.
Cunoscutul jurnalist Gheorghe Smeoreanu a lansat azi, în publicația “Criterii Naționale” ipoteza ca avansarea lui Lovin să fie o concesie făcută de președintele Tăriceanu pentru ca vârstnicul deputat să voteze săptămâna viitoare moțiunea de cenzură.
Poate așa este, dar indiferent ce se spune despre Dumitru Lovin noi nu putem crede că a căzut moral atât de jos încât ar fi în stare să voteze pentru căderea unui guvern social democrat după ce o viață întreagă a primit privilegii de la social democrați și a fost prieten la cataramă cu lideri naționali și județeni ai acestora. (T.G.)