FOTO: A fost cu adevărat sărbătoare națională în Popești

În comuna Popești localnicii s-au bucurat de “1 Decvembrie” într-un cămin cultural modern refăcut din temelii de actuala administrație. Inaugurarea Căminului Cultural a avut loc în prezența președintelui Constantin Rtădulescu și a deputatului Eugen Neață.

A fost un spectacol bine pus la punct de excepționalele cadre didactice din școlile Urși și Dăești. Copiii au oferit scenete de teatru, recitări, cântece patriotice și dansuri populare. În final, un cor alcătuit dn cadrele didactice din comună au impresionat asistența. S-a mâncat fasole cu cârnați de casă și murături, s-a jucat mult, o atmosferă tipic românească de sărbătoare. Am remarcat abundența de costume populare transmise din generație în generație și o bucurie a participanților.

Slujba religioasă a fost ținută din cauza frigului nu în fața clădirii, ci în sala de spectacole, ceea ce a creat oarecum atmosfera dintr-o biserică.
Am fost încântat de ideea de a petrece aici cea mai mare parte din ziua națională. În urmă cu un an primarul Aurora Măgură a organizat manifestarea în fața primăriei deoarece comuna nu avea un cămin cultural și modernizarea școlilor nu se finalizase. Am vazut atunci imaginile cu acești copii din Popești dansând în ploaie și frig cu bucurie și acum i-am revăzut alături de părinți bunici, colegi și dascăli, bucurându-se că sunt români. (T.G.)