Accidente care pot duce la modificarea legii

Foarte multe accidente rutiere grave din acest an au fost comise din cauza vitezei excesive, de conducători auto tineri sau aflaţi de puţină vreme în posesia permisului de conducere. Credem că dorinţa multor cetăţeni care solicită modificarea legislaţiei ar duce la reducerea acestor accidente.

Poate chiar unul din noii parlamentari vâlceni va iniţia un proiect de lege prin care limita de vârstă să crească pentru acordarea permisului (în unele state americane poţi primi permis de conducere abia la 21 sau 23 de ani).
În seara zilei de vineri, 23 decembrie 2016, în jurul orei 22.50, un tânăr de 18 ani şi-a pierdut viaţa într-un tragic accident de circulaţie. Totul s-a întâmplat pe strada Mihai Viteazul din Râmnicu Vâlcea, când şoferul de 19 ani al unui autoturism cu volan pe dreapta a pierdut controlul volanului, din cauza vitezei excesive, s-a izbit de un copac, iar de acolo masina a ricosat într-un stâlp. Din păcate, pasagerul din stânga, Sebastian Mirea (18 ani) a decedat la scurt timp după accident, în timp ce şoferul şi alte două persoane care se aflau în maşină (o fată de 17 ani din Vlădeşti şi încă un băiat de 19 ani din Râmnicu Valcea) s-au ales cu răni grave. (T.G.)