Ce proiecte pregătește Mihai Blejan pentru Scundu

Pentru perioada următoare, primarul localității Scundu, Mihai Blejan, are planuri mari care vor duce la îmbunătățirea substanțială a nivelului de trai al oamenilor.
Astfel, se vor investi sume importante de bani pentru modernizarea drumurilor de interes local, în lungime totală de aproximativ 6,5 kilometri, mai multe drumuri Agricole urmând să fie și ele reamenajate.
Gradul de siguranță al oamenilor va crește considerabil după ce se va realiza modernizarea iluminatului public stradal, pe drumurile sătești și vicinal, în timp ce se va reface platforma drumului comunal Ionești-Scundu, acolo unde urmează să se construiască un zid de sprijin pe o lungime de 50 metri. Și rețeaua de distribuție a gazelor naturale se va dezvolta în vederea creșterii nivelului de flexibilitate, siguranță, eficiență în operare, precum și de integrare a activităților de transport, distribuție și consum final, în comuna Scundu, cu satele aparținătoare (Blejani, Scundu, Avrămești, Crângu).
O altă veste bună este extinderea rețelei de apă și canalizare în cătunele satelor Blejani, Scundu, Avrămești, Crîngu, pe o lungime de 8,5 km. La Scundu este și un alt plan ambițios, independența energetică prin înființarea unui parc fotovoltaic conectat la rețeaua publică de energie electrică. Alte proiecte care se vor implementa sunt: modernizare Cămin Cultural, modernizarea Școlii Avrămești, prin refacerea acoperișului pe toată suprafața existentă și prin unele remedieri necesare construcției, atât la interior, cât și la exterior, modernizare Cămin de bătrâni, prin lucrări interioare și exterioare și dotarea cu mobilier nou și accesare programe noi GAL Cerna – Olteț.