A salvat un copil de la înec

Agentul șef principal Alin Mugescu din județul Vâlcea a devenit marți, 11 iunie, un erou. Motivul este salvarea viața unui copil care căzuse într-un canal cu apă. Incidentul s-a petrecut în Râmnicu Vâlcea, pe marginea râului Olt.

În timp ce se afla în patrulare digului din apropierea râului Olt, polițistul a observat copilul căzut și a acționat imediat, reușind să-l scoată din apă și să-i acorde primul ajutor până la sosirea echipajelor de urgență.

“Astfel, în timp ce se afla în zona digului din municipiul Râmnicu Vâlcea, colegul nostru a fost solicitat de către o femeie pentru a interveni în ajutorul unui minor care a căzut în canalul cu apă. Colegul nostru a acționat de îndată, reușind astfel să scoată minorul de 12 ani din apă până la sosirea echipajelor medicale, considerând că orice secundă era importantă. Dându-și seama că există riscul unui stop cardio-respirator, colegul nostru i-a acordat primul ajutor, reușind astfel să-l stabileze. Concomitent, a solicitat sprijinul altor persoane pentru a apela serviciul de urgență 112, manevrele acordate de către colegul nostru salvându-i viața băiatului. Tânărul salvat de Alin a fost transportat la o unitate medicală din județul Dolj pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Felicitări colegului nostru pentru promptitudinea cu care a acționat!” – au comunicat polițiștii vâlceni.