Comuna Budești a făcut noi pași spre independența financiară

Primarul comunei vâlcene Budești, Ion Vlădulescu, și-a făcut un obicei din a căuta surse de finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii din localitate. Edilul budeștenilor și-a propus ca în câțiva ani să se ajungă la independență financiară. Edilul știe că acest obiectiv se poate realiza prin modernizarea permanentă a infrastructurii, după un plan bine stabilit. Și în 2021 s-au făcut pași importanți în acest sens.

Școală gimnazială la standarde europene

În acest an s-a efectuat recepția la terminarea lucrărilor obiectivului de investiții “Reabilitare, extindere, modernizare și dotare a unității de învățământ Școala gimnazială comuna Budești”. Este o investiție mult așteptată de întreaga comunitate, iar prin finalizarea lucrărilor s-au făcut pași importanți în buna desfășurare a procesului educațional al elevilor care frecventează cursurile acestei unități de învățământ, care au condiții la cele mai înalte standarde!

Elevi premiați

În Budeşti la final de an şcolar, elevii merituoşi din localitate au fost premiaţi pentru excelenţă de administraţia locală care le acordă bani, distincţii, diplome, trofee, flori, iar cei care trec în clasa a V-a au primit mult aşteptatele biciclete aşa cum au primt în anii trecuţi toţi elevii din clasele V-VIII. Primarul Ion Vlădulescu îi asigură pe elevii cu rezultate bune la învăţătură că aceste premii de excelenţă se vor acorda an de an. Primarul a iniţiat acest proiect la nivelul localităţii încă din primul mandat însă, pe lângă componenta financiară alocată de Primăria şi Consiliul Local Budeşti s-au adăugat şi mult aşteptatele biciclete.

Festivalul peștelui a fost o reușită

Timp de două zile, comuna vâlceană Budești a fost gaza primei ediții a Festivalului Peștelui, proiect finanțat cu fonduri europene prin POPAM 2014-2020 Măsura1 “Promovarea bunăstării sociale și a patrimoniului cultural”, prin strategia de dezvoltare locală Flag Lotru-Olt Mijlociu. Locuitorii comunei, dar și oameni veniți din toate colțurile județului au avut parte de un răsfăț culinar dar și de muzică folclorică de calitate. De asemenea, a mai avut loc o paradă a costumelor populare și premierea 29 de cupluri din Budești care au împlinit 50 de ani de căsnicie. În ceea ce privește concursul culinar, au participat cinci echipe din Budești, Galicea, Călimănești și Rm. Vâlcea, care au preparat bucate alese folosind păstrăvul, carasul, crapul sau chiar sturionul și novacul.
Pe primul loc, la egalitate de puncte, au terminat echipele din Budești și Galicea. Organizatorii speră ca la ediția viitoare a festivalului numărul de echipe participante să fie sensibil mai mare.

Cabinet stomatologic pentru elevi

Locuitorii comunei vâlcene Budești au primit o nouă veste excelentă. Astfel, cabinetul stomatologic destinat elevilor și-a început activitatea. Cabinetul este amplasat în incinta grădiniței cu program prelungit din satul Budești și furnizează consultații și tratamente gratuite pentru toți copiii cu vârsta de până la 18 ani. Totul a fost posibil în urma unui proiect finanțat în cadrul programului “În stare de bine” implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Costurile sunt suportate momentan de fundație, dar vor fi preluate de administrația locală. De menționat este faptul să planul este să se meargă pe două fronturi, unul de prevenție și altul de tratament. De altfel, până la primirea autorizației de funcționare, s-au organizat diverse ateliere în clase, în cadrul cărora elevii au învățat tehnici de igienă orală și de periaj. Budeștiul este a treia localitate din România care beneficiază de un astfel de cabinet cu servicii gratuite pentru elevi. Tot în comuna condusă de liberalul Ion Vlădulescu funcționează și un cabinet stomatologic privat.

Încă un drum modernizat

Un alt drum important pentru comunitatea locală de la Budești a fost modernizat. Este vorba despre Strada Bisericii din satul Barza care până acum era pietruit și localnicii se plângeau de starea sa, mai ales în perioadele cu precipitații. Astfel, drumul este acum asfaltat, au fost montate rigole, iar accesul la proprietăți se face pe podețe. De asemenea, în fața bisericii din sat a fost amenajată o parcare, o altă cerere a oamenilor fiind astfel onorată. Lungimea drumului este de 800 de metri, iar lucrările de finalizare pentru acest proiect au durat mai puțin de două luni.