Cum a fost iarna pentru profesioniștii de la PRELCET S.A.
Deși sezonul rece, care s-a încheiat “oficial” ieri, nu ne-a adus, cel puțin în Râmnicu Vâlcea, geruri năpraznice sau ninsori abundente, rețeaua de termoficare din oraș a avut nevoie de intervenții pentru a funcționa la parametri optimi. Majoritatea avariilor au loc la final de săptămână, iar angajații de la PRELCET, care oferă serviciile de mentenanță și reparații a rețelei de termoficare din municipiu, au fost nevoiți să lucreze de multe ori noaptea, în condiții de vânt și temperaturi scăzute, pentru a asigura un flux constant de alimentare cu apă caldă și energie termică locuitorilor din municipiu.
PRELCET SA este o societate fondată în anul 2008, prin desprinderea din CET GOVORA SA, Râmnicu Vâlcea.
PRELCET SA oferă servicii complete, cu un înalt grad de profesionalism în domeniul prelucrărilor mecanice, confecțiilor metalice și izolațiilor termice.
Structura după care își desfășoară activitatea compania este următoarea:
– sectia Prelucrări Mecanice
– sectia Izolații, Construcții, Confecții Metalice și Instalații
– secția Termoficare.
De câțiva ani managementul acestei firme mici, dar cu salariați pregătiți foarte bine profesional, a reușit să nu lase fără apă caldă și căldură imobilele și casele din Râmnicu Vâlcea, desfășurând eforturi mari pentru ca cei care sunt clienți ai CET Govora să nu fie nemulțumiți și să se debranșeze de la rețelele de alimentare căutând alte soluții. Orice altă soluție înseamnă o investiție importantă pe care multe familii nu și-o permit, mai ales în acesstă perioadă grea de pandemie când mulți oameni s-au văzut cu locurile de muncă puse în pericol și cu veniturile diminuate.
Pentru echipele de intervenții ale PRELCET cea mai grea lună a fost februarie. În prima săptămână a lunii au fost câteva avarii mai importante ce au necesitat muncă pe frig și ninsoare, pe vânt și în afara orelor normale de program. A fost o luptă dusă pentru a nu lăsa peste noapte sute de apartamente fără căldură sau apă caldă.
CET Govora desfășoară un amplu plan de modernizare a rețelelor de alimentare din municipiu, dar lucrările se înlocuire a rețelei vechi se vor întinde pe o perioadă mai lungă, fiind complexe și în multe zone din oraș vechimea conductelor, dar și multiplele lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere a orașului, noile construcții, intervențiile de modificare a rețelelor de a alimentare cu gaze, curent electric, servicii de telefonie etc. au afectat și rețelele termice.
În toate cele trei secții (Prelucrări Mecanice, Izolații, Constructii, Confecții Metalice și Instalații și Termoficare) ale PRELCET lucrează profesioniști calificați gata în orice moment să intervină. În aceste condiții, lucrările realizate în Râmnicu Vâlcea sunt la superlativ și de cele mai multe ori sunt terminate înainte de termenul de execuție.
PRELCET SA a reușit să încheie anul 2020 cu rezultate bune, la fel ca în ultimii ani. Societatea condusă de ing. ec. Geani Man a reușit chiar achiziționarea a mai multor utilaje performante și calificarea, prin trimiterea la cursuri practice și teoretice, a unor muncitori mai tineri. Există o colaborare foarte bună cu conducerea CET și se urmărește permanent creșterea calității serviciilor de furnizare agent termic.
“Împreună cu colegii mei ne-am mobilizat astfel încât lucrările pe reţeaua de termoficare să le executăm în regim de urgenţă, continuu, fără pauze, până la finalizarea acestora, încercând în acest fel să diminuăm pe cât posibil disconfortul cauzat de oprirea furnizării apei calde și căldurii către consumatori.
Condițiile acestea și meteorologice dar și cauzate de existența riscului generat de existența virusului COVID creează o presiune pe conducerea societății, un stres permanent. Avem oameni foarte bine pregătiți, dar nu ne permitem o echipă mare. Formarea unui sudor foarte bun durează, a unui mecanic sau specialist în instalații la fel. Orice absență datorată apariției unor răceli, gripe, alte boli generează probleme pentru cei ce trebuie să suplinească aceste absențe. Am încercat să oferim condiții cât mai bune celor care lucrează în teren, echipamente de protecție de calitate, tot ce a fost nevoie pentru a face munca lor mai ușoară și în primul rînd pentru a diminua riscul unor îmbolnăviri”, ne- precizat inginerul Geani Man, director PRELCET Vâlcea.
Traian Guminski