Analize post alegeri: Asasinii liberali ai candidatului Crăciunescu

Rezultatele în cifre ale alegerilor din Râmnic pot explica de ce un partid care a obţinut 51 de primării din 89 în Vâlcea a ajuns în situaţia de a nu câştiga majoritatea mandatelor în Consiliul Judeţean.

Despre greşelile privind Râmnicu Vâlcea ale conducerii PNL vom vorbi în alt articol.
Acum ne referim strict la trădările liberalilor din Râmnic şi la mecanismele imbecile de selecţie a candidaţilor pe lista de candidaţi la Consiliul Local.
Grig Crăciunescu, un om pe care l-a cunoscut mai bine în această campanie, este un candidat serios. Poate pare lipsit de oarece carismă şi având carenţe de comunicare chiar cu propria echipă de campanie. Dar este un om corect, a avut un program bine pus la punct, are cunoştinţe economice şi administrative şi provine din mediul afacerilor având comportament liberal. Numai că provenea din PDL şi mulţi liberali vechi nu l-au înghiţit niciodată. Liberalii din municipiu au pierdut, cu câteva luni înainte de alegeri, oameni care aveau ceva influenţă în electorat. La aceste alegeri în Râmnic nu i-au mai ajutat: Dan Nițu, Mihai Persu, Eduard Vîrlan, Bogdan Ţigaret, Ioniţă, Pruteanu, Catrinescu, Panduraşu,Alina Lupu, Damian Mitu etc.
Cineva din organizaţie le-a spus unor membri că Grig Crăciunescu a fost impus. În campanie s-au înhămat puţini oameni, iar conducerea judeţeană nu s-a implicat deloc spre deosebire de cea a PSD în a face campanie în Râmnicu Vâlcea.
Nu mă aşteptam să câştige Grigore Crăciunescu pentru că ştiam, exact ca şi cei din conducerea PNL, că valul merge spre verdele ecologist. Dar o campanie eficientă şi coordonată a liberalilor putea salva situaţia. Liderii judeţeni nu au vrut să se implice în Râmnic pentru a nu îl supăra pe ECOLOGIST. Iar Grig a rămas cumva de unul singur, dar şi minţit. Minţit că poate câştiga. Minţit că este în creştere.
Iar la vot evident că a fost trădat pentru că voturile obţinute de el sunt mai puţine decât ale membrilor PNL şi ale familiilor acestora din Râmnic.
Culmea este că după ce l-au minţit şi trădat pe acest om l-au şi executat în şedinţă cerându-i demisia din funcţia politică, dar şi demisia din funcţia de consilier municipal. Dacă va ceda şi va renunţa şi la consiliu înseamnă că PNL nu va mai avea nicio voce autorizată în Consiliul Municipal în următorii patru ani.
Şi nu va avea datorită unor criterii de-a dreptul imbecile de selecţie a candidaţilor la acest consiliu. Criteriile au permis oricărui activist să ajungă pe acea listă înaintea valorilor autentice din partid. Acum nu ne referim strict la cetăţeni cu notorietate din oraş care puteau fi cooptaţi pe acea listă de către liberali. Ecologistul a făcut aceste demersuri ca şi alţii. Pur şi simplu în PNL erau destui oameni de valoare, profesori, medici, avocaţi ,economişti, oameni de afaceri care meritau un loc în consiliu local. Nu au avut loc pentru că pentru mulţi dintre ei a intra într-o competiţie internă în care conta câte semnături strângi, câţi membrii aduci, la câte acţiuni participi etc era un non sens. Ca şi pentru noi.
Aş fi vrut să votez această listă. O şi votam dacă pe ea era măcar Irina Argeşanu, cea care s-a retras cu puţin timp înainte de alegeri.
În schimb l-am votat pe Grigore Crăciunescu. Şi eu, dar şi alţi prieteni de ai mei, care nu sunt membrii PNL. Şi atunci îmi este evident că la liberali au fost foarte mulţi care nu l-au votat.
Ei ar trebui să îşi dea demisiile din partid pentru că eşti o lichea pur şi simplu dacă îţi sabotezi candidatul!
Nu ne-ar mira însă ca printre cei care au cerut demisia lui Grig să fie însă chiar câteva din aceste lichele!

Traian GUMINSKI