Un AUR necesar

Câteva idei se desprind din sutele de comentarii apărute, pe toate canalele media, imediat după succesul AUR și accederea acestui partid în Parlament.
Dintre acestea cele mai des vehiculate, sub o formă sau alta, ar fi următoarele: acest partid a fost ajutat de nu știu ce forțe sau servicii străine să se dezvolte, acest partid a fost votat masiv de personal clerical care l-a și ajutat financiar, candidații partidului sunt necunoscuți și mare parte din ei nu au studii sau au studii dubioase, este o formațiune antisistem, este o formațiune pusă pe scandal, votanții Aur habar nu au avut ce sau pe cine votează, parlamentarii AUR vor face circ în Parlament și nu vor promova inițiative legislative necesare.
Încercați să analizați, obiectiv, la rece, rândurile următoare.
Acum câțiva ani mii de români sau stat în stradă contestând niște ordonanțe al cărui text nici nu-l cunoșteau și mulți din cei care protestau nici nu știau în mare la ce se referă ordonanțele respective. Ei bine, susținătorii AUR au stat pe străzi protestând împotriva limitărilor unor drepturi civile ale românilor.
La începutul mandatului de parlamentari cei din USR au dat reprezentații grotești, în prime time, pe televiziuni, comportându-se ca niște maimuțe la ZOO în pline ședințe ale Parlamentului. Nu credem că cei de la AUR pot face mai rău de atât.
USR a fost ajutat evident de o parte din servicii, de multinaționale și ONG-uri dubioase și în general de grupuri de interese total străine românilor. Cei din USR au promovat anticredința, antisistemul, au atacat fostele partide vechi, au luat apărarea comunităților LGBT, au fost împotriva familiei tradiționale și dacă analizezi nu au făcut cu adevărat nicio lege importantă pentru români.
Cei din AUR apără biserica ortodoxă, credința, libera circulație, naționalismul, familia tradițională.
S-a văzut clar că mulți din candidații USR au studii dubioase, sunt străini de țara noastră, au mințit și și-au falsificat actele de studii. Mulți sunt suspectați de fraude electorale și de campanii mincinoase duse agresiv pe rețele sociale.
Cei din AUR măcar nu pot fi acuzați că au furat alegerile. Ei reprezintă un segment important al electoratului nostru care a văzut în acești oameni o salvare a credinței, a bisericii și a drepturilor lor.
Despre inteligența votanților nu mai are rost să vorbim. Vom da un scurt exemplu. În Vâlcea cele două formațiuni, AUR și USR au luat, duminică, 6 decembrie, cam același număr de voturi. Păi, credeți că cei ce au votat USR au știut pe cine votează? Cu ce s-au remarcat candidații USR în comunitățile vâlcene? Ce au făcut ei pentru vreo localitate sau segment social? Cine sunt ei? Ce trasee profesionale sau politice sau administrative au?
Întâmplarea face că PSD, PNL, PRO România și PMP au avut pe listele de candidați din Vâlcea oameni cu experiență mare, cu realizări, cu multe legi bune promovate, cu prezență constantă în comunitățile locale, cu familii onorabile, trasee proefsionale și cariere deosebite, cu expunere media.
Ei bine aproape unul din zece vâlceni care au votat, a ales obscura și necunoscuta listă de candidați ai USR, așa cum aproape unul din zece a ales lista de candidați, necunoscuți, ai AUR.
Cine ne dă dreptul să-i considerăm pe unii din votanți mai proști decât pe alții, mai neinstruiți, neinformați sau needucați?
În Râmnicu Vâlcea o majoritate toxică din Consiliul Local blochează activitatea primăriei de aproape două luni, îl jignește pe primar, votează împotriva intereselor râmnicenilor și face scandal. În aceste condiții nu era normal ca o parte din electorat, dezgustat de vechile partide, să încerce ceva nou? Oare niște consilieri de la AUR ar fi fost mai răi decât cei care fac acum legea prostului gust în consiliul municipal?
Cei care se tem de vaccin sau nu au încredere în el, cei ce nu suportă masca pe față purtată obligatoriu, carantinările, restricțiile la circulație, mizeria din spitale, închiderea piețelor, bisericilor, îngrădirea dreptului de a lua parte la întruniri religioase nu au și ei dreptul să voteze un partid care să le apere interesele și candidați care să le împărtățească convingerile?
Să fim serioși, nici nu are importanță cine a sprjinit mediatic și financiar acest partid! Important este că apariția lui a fost generată de nevoia unui segment al populației de a se simți reprezentat de cineva cu aceleași idei, idealuri, principii și convingeri.
AUR este un partid necesar și accederea sa în Parlament este perfect legitimă. Iar greșelile fostei calse politice vor alimenta această formațiune cu noi simpatizanți. În mod constant.
Probabil când votanții USR vor ajunge la 5% sau mai puțini și cei ai AUR vor deveni neimportanți ca număr!

Traian GUMINSKI