TOP 3 metode pentru a te bucura de mai mult spațiu în locuință

O casa de mici dimensiuni nu trebuie neaparat sa insemne spatiu limitat si sufocant. Te poti bucura de toate conditiile chiar si atunci cand locuiesti in 28, 30, 35 sau 40 de metri patrati. Secretul sta in amenajare si decor. Daca iti doresti,  poti chiar sa transformi un apartament cu o singura camera intr-unul cu doua: un spatiu de dormit si un spatiu de living. Totul tine de dorintele si nevoile tale, insa trebuie sa stii ca o casa micuta nu inseamna automat un spatiu limitat.

Cum sa iti transformi casa mica intr-o locuinta spatioasa si aerisita

  1. Cumpara o canapea!

O canapea extensibila va ocupa mai putin spatiu comparativ cu un pat si iti va permite sa transformi camera intr-una de zi atunci cand primesti musafiri. In plus, cei ce te viziteaza nu vor fi nevoiti sa se aseze pe pat, lucru incomod pentru ei si neigienic pentru tine. O canapea curata, de calitate si de dimensiuni medii este tot ceea ce iti trebuie intr-un apartament, indiferent de marime. Daca nu dispui de mai mult de 35mp nu opta pentru o canapea cu coltar, deoarece nu se preteaza spatiilor reduse.

  1. Parchetul si gresia trebuie sa fie in nuante deschise

Pentru a da impresia de spatios si aerisit, este o idee buna sa alegi parchet si gresie in nuante deschise sau foarte deschise. Spre exemplu, o alegere buna este parchetul alb sau gri deschis. Daca nu ai idee de unde sa il alegi, 
pe kulttur.ro gasesti parchet stratificat intr-o multitudine de nuante. Gresia poate sa fie si ea alba, gri, bej sau chiar in nuante de galben ori bleu deschis, iar faianta ar trebui sa i se asorteze. Evita culorile precum negru, rosu, albastru inchis, verde sau portocaliu, deoarece obosesc ochiul si ingusteaza vizual spatiul.

P.S. Aceste recomandari se pot aplica si cand vine vorba de culoarea peretilor, nu numai de gresie, faianta si parchet.

  1. Delimiteaza spatiul

O casa mica poate fi impartita in spatiu de dormit, spatiu de zi si/sau spatiu de lucru, in functie de dorintele tale. Spre exemplu, zona de dormit poate fi separata cu ajutorul unui paravan, unui perete fals sau chiar al unui pat supraetajat. Zona de lucru poate fi alcatuita dintr-un birou de mici dimensiuni, amplasat in apropierea unei surse de lumina si insotit de un taburet comod. Gandeste-te la cum sa iti delimitezi eficient spatiul de care dispui pentru a nu duce lipsa de nimic si foloseste-te de orice idee creativa iti vine in minte ori chiar de recomandari de design interior de pe site-urile populare sau revistele online de specialitate. Incearca sa te inspiri si din casele pe care le vizitezi, ale prietenilor, colegilor sau cunostintelor.

O casa mica poate sa iti ofere suficient spatiu pentru a te simti confortabil la tine acasa, insa tine de tine sa o amenajezi intr-un asemenea fel. Incearca sfaturile de mai sus si nu uita sa pui mereu accentul pe ordine, deoarece o casa dezordonata da intotdeauna senzatia de ingust si inchis.

Sursa foto: shutterstock.com