De ce m-am certat cu jurnalistul Crișu Popescu!

Este unul din cei mai talentați tineri jurnalșiști vâlceni. A intrat în presă de foarte tânăr, cu mult talent, și a avut șansa să învețe meserie de la toți cei din breaslă care l-au simpatizat și ajutat.

În timp, și-a format o foarte bună rețea informațională, are surse bune, cunoaște lumea economică și politică din județ și și-a cizelat constant scrisul având nerv și ironie exact cât trebuie unui stil local.
Ne respectăm reciproc dar deseori avem păreri contradictorii despre unele subiecte și purtam discuții aprinse în privat.
Azi ne-am certat rău de tot! Din cauza unor bizoni!
De fapt motivul a fost modul în care vedem abordarea subiectului USR.
Și eu, și Crișu Popescu avem un scop. Acela de a micșora numărul bizonilor locali atât de manipulați încât să voteze acest partid, mai bine zis listele lui pline de ipochimene oportuniste.
Probabil stilurile noastre diferite prin mecanismul de abordare a unui subiect țin, în aces caz, nu atât de cunoștințele profesionale, de talent de experiență, cât mai ales de flerul personal.
Părerea mea este că mai tânărul meu coleg Crișu Popescu, cofondator al publicației “Gazeta Vâlceană” greșește profund publicând din ce în ce mai multe nume de membrii USR din Vâlcea și prezentându-i pe aceștia cu poze. Oamenii sunt cvasinecunocuți și populația a auzit câte ceva doar despre liderul județean, dar și aici pea puțini știu cu ce se ocupă, unde lucrează ce experință profesională, politică și administrativă are, unde locuiește ce impozite plătește, ce familie are etc.
Cei din USR, ca în toată țara, sunt niște oameni ce au profitat de oportunitatea înființării acestui partid. Nu aveau loc în organizațiile mai vechi politice deoarece acolo trebuie să muncești și să aștepți ani buni până ajungi consilier, primar, președinte sau vicepreședinte de organizație. Partidele vechi sunt pline de oameni cu experiență care fac teren prin comune și construiesc organizații pe bază de proiecte și programe. Deci gașca asta din USR a prins un tren, s-a înscris în partid, a făcut puțină gargară cu “Muie PSD!”, l-a bălăcărit puțin pe primarul municipiului, a falsificat semnături pe niște liste ale unei inițiative numite “Fără Penali” și acum a acaparat, prin aranjamente interne care nu au nimic în comun cu alegerile democratice, posturile de conducere de la organizația județeană și municipală și așteaptă voturile tăntălăilor și credulilor din județ să-i propulseze pe posturi călduțe de consilieri județeni sau locali anul viitor și apoi, pe unii din ei, să-i ducă în toamna viitoare în Parlament. Să devină circari pe simbrii de sute de milioane.
Eu susțin că fiecare pomenire publică a unui asemenea “no name” îi face reclamă. Lumea află despre cineva de care nu știe, îi vede moaca în poze, s-ar putea să aibă bucurii la nevastă-sa și apoi să voteze USR sau să li se pară că băiatul are șarm sau e inteligent, sau e victimă a presei.
În timp ce eu susțin că USR trebuie criticat de presă pentru toxicitatea mesajelor liderilor și pentru faptul că promovează un curent neo marxist extrem de periculos pentru tradițiile românilor, pentru că a devenit un partid suținut de toate minoritățile sexuale din țară și subvenționat de cele mai oculte ONG-uri, jurnașistul Crișu Popescu le face acestora reclamă absolut gratuit sperând că dându-le numele și prezentându-le șmecheriile de doi lei și gafele politice îi va determina pe alegători să devină brusc atenți și să nu voteze USR.
Ne-am prezentat argumentele înr-o discuție purtată la un moment dat pe un ton aproape injurios!
:I-am lăsat în pace și-ai văzut că au ajuns la 23 la sută, deși lumea habar nu avea cine candidează de la ei și cine sunt cei de pe liste. Trebuie să-i prezentăm permanent oamenilor, să afle de fapt cine sunt cei care vor vrea voturile direct de la vâlceni în vara viitoare. Să nu-i mai lăsăm să păcălească electoratul printr-o propagandă deșănțată pe facebook”, mi-a strigat aproape în ureche Crișu Popescu.
Măi, Crișule, dar dacă noi de fapt ne agităm și ne contrăm fără niciun rost. Dacă de fapt în orașul nostru, în județul nostru, sunt la acest moment 23% din votanți niște bizoni fără limită și niște manipulați care ar vota la orice oră listele USR indiferent din cine ar fi acestea formate. S-au mai văzut destule cazuri. Ăștia nu au nevoie nici de proiecte, nici de programe, de idei și nici de oameni constructivi pe liste. Pot să pună numai vânzătoare de chiloți, consumatori de iarbă, pseudointelectuali pe liste împreună cu nevestele lor, cu amantele, cu soacrele, cu cine naiba o fi. Poate 23 la sută din vâlceni sunt atât de cretini încât vor vota în orice situație o listă USR! Nu-i posibil? Poate useriștii vâlceni nu au nevoie de niciun slogan și vor câștiga alegerile doar cu “Muie PSD!”, cu “Ciuma Roșie” și jignind actualul primar peste tot pe facebook, făcându-l penal și mințind despre realizările sale.
Oricum, până acești avortoni ai politicii vâlcene nu vor avea funcții publice în administrația locală, eu cred că este o mare greșeală să le dai numele și pozele! Măcar să te plătească, Crișule, pentru publicitate!

Traian GUMINSKI