Fenomenala Bianca Andreescu joacă finala de la Indian Wells!

Duminică, 17 martie, toți locuitorii comunei Vaideeni vor ține pumnii Biancăi, tânăra cu bunici în Vaideeni, cu cetățenie canadiană și cu un joc exploziv de tenis și o mentalitate rar întânită la o sportivă atât de tînără.
Site-ul WTA îi compară ascensiunea cu o „cursă a Cenușăresei”. Este prima jucătoare care ajunge într-o finală la Indian Wells, turneu de categoria Premier Mandatory, ca beneficiară a unui wildcard.

Bianca Andreescu a avut un parcurs uimitor de la începutul acestui an și în special la turneul din California, unde a reușit să învingă, iată, o jucătoare din top 10, după ce în semifinale i-a administrat o înfrângere usturătoare unui fost lider WTA: Garbine Muguruza. Mai are în palmares anul acesta victorii asupra unor nume mari, precum Caroline Wozniacki, Venus Williams, Wang Qiang (nr. 18 WTA).
Disciplina mentală și poate orgoliile genetice ale unui neam obișnuit să lupte și să muncească la sacrificiu au ajutat-o pe teren, unde a câștigat 32 din ultimele 35 de meciuri disputate.
În finala care se va disputa duminică ea o întâlnește pe Angelique Kerber, nr. 8 WTA, informează digi24.ro
Redacția noastră a fost prima care a scris despre talentul tinerei jucătoare dar întreaga presă vâlceană a susținut-o în ultimul an pe Bianca care va reveni în vară în Vâlcea pentru a-și revedea rudele, prietenii, amicii și a-și reface forțele în aerul inegalabil din Vaideeni! Îi dorim succes în finală și sperăm să obțină duminică primul titlu cu adevărat important pentru cariera ei!

Traian Guminski