Comuna Păușești Otăsău este luată model de ministrul Ecaterina Andronescu

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, a declarat că dorește ca fiecare școală să aibă laptop pentru fiecare dascăl, tabletă pentru fiecare elev, tabla interactivă conectata la net. Deși nu a vizitat niciodată școala din Păușești Otăsău, ministrul pare a vorbi exact de școala modernizată de primarul Cătălin Avan.


Energicul primar, reclamat recent la DNA de alți primari invidioși pe succesele sale și de niște golani din comună, a reușit să facă chiar mai mult decat vrea ministrul Educației.


“Noi la Păușești avem deja de peste un an și laptop HP și tabletă și tabla interactivă în fiecare clasă din cele două școli dar și la Grădiniță.În plus fiecare elev are bicicleta și săniuța lui cu care participă la concursurile școlare! Nu știu, poate este o pură întâmplare, dar după ce noi am adoptat hotărârea de Consiliu Local cu premiul pentru stimularea natalității de 1000 lei, cu achiziția unei biciclete fix la ședința următoare primarul general al Bucureștiului, doamna Firea a propus CG aceleași lucruri pentru bucureșteni! Iată ca acum am devenit model de bune practici pentru Guvern. Nu întâmplator avem deja peste 15 elevi care au venit din localitățile învecinate să studieze la noi! Nu întâmplator suntem la concursurile școlare pe locul 5 în județ în fața multor școli de renume din oraș. În plus din 2020 fiecare familie de tineri care construiește casă la Păușești sau achiziționează o locuință și se mută aici cu domiciliul va primi 1500 de euro ca stimulent de inserție în comunitatea locală din Păușești.Premiul pentru stimularea natalității va fi majorat în ședința următoare la 2000 lei de la 1000 cât este acum”, ne-a declarat primarul Cătălin Avan.


Interesantă este abordarea altor primari care fiind întrebați de cetățeni de ce nu fac și ei ce face Cătălin Avan, de ce nu urmează exemplu de la Păușești, au spus că aici se forțează legea. Ceea ce nu este deloc adevărat și ultimul control al Curții de Conturi arată că primarul Avan a acționat corect, a gestionat bine fondurile locale, a avut aprobarea Consiliului Local pentru fiecare investiție și a dezvoltat comuna investind în învățământ. (T.G.)