Cămin Cultural modern în comuna Popești
De foarte mulți ani locuitorii din Popești nu au unde să țină serbările copiilor, unde să vadă un spectacol, unde să organizeze o nuntă, o zi a comunei, un eveniment public. Este una din puținele localități vâlcene fără cămin cultural.
Neglijența și indolența fostelor administrații locale au transformat clădirea căminului cultural din satul Meeni într-o clădire părăginită și părăsită.
Primarul Aurora Măgură a avut în vedere încă decând și-a depus candidatura, de a transforma această clădire insalubră într–una modernă. Nu a reușit s facă acest lucru imediat după câștigarea alegerilor, fiind nevoită să găsească soluții pentru a achita îngrozitoarele datorii financiare pe care le făcuseră edilii dinaintea ei. A mai fost nevoită să facă și niște proiecte viabile care să obțină finanțare pe PNDL 2. Și a reușit cum probabil puțini pot să își imagineze că este în stare un edil, angajîndu-și întreaga energie a ei și a familiei și mobilizînd toți oamenii capabili.
Acum au început și lucrările la reabilitarea căminului cultural. Pe fonduri proprii, cu o societate profesionistă și pe un proiect întocmit ca la carte.
Primărița din Popești ne-a declarat că se lucrează la interioare și că este convinsă că în acest an Căminul Cultural din centrul comunei va redeveni practicabil și localnicii se vor putea bucura de organizarea unor serbări și spectacole.
Consiliul Jdețean Vâlcea a sprijinit acțiunile primăriei din Popești, președintele Constantin Rădulescu fiind genul de om care nu ține cont de culoarea politică a edililor, ci doar de abnegația de care dau aceștia dovadă.
Primăria Popești este un exemplu de bună practică administrativă, și nu un exemplu oarecare, ci unul în care de multe ori primarul trebuie să lupte cu adversitatea și obtuzitatea unor consilieri precum și cu răutățile foștilor edili care nu vor să recunoască meritele actualului primar și care îi sabotează constant toate acțiunile edilitare. (T.G.)