Câteva mii de vâlceni au dansat în weekend în “centrul betonat”
Mulți au criticat amenajările din centrul municipiului după inaugurarea sa, susținând că este prea mult beton. De parcă Sibiul în arhicunoscuta piață centrală ar avea un islaz nu piatră cubică. Iată însă că succesiunea de evenimente organizate de primărie, de diferite asociații neguvernamentale, ONG-uri, societăți comerciale adună un număr din ce în ce mai mare de participanți. Lumea este încântată să socializeze în aer liber, să aibă acces la internet gratuit, dispozitive de încărcare a telefoanelor, muzică bună, activități sportive și culturale, bibliotecă în aer liber cu acces non stop.
În 12- 13 mai mii de vâlceni au fost atrași ca un magnet de acțiunea celor de la Asociația 11 even care în parteneriat cu Kaufland România au organizat impecabil o nouă ediție a programului Bucurie în Mișcare România.
Râmnicu Vâlcea a fost desemnat unul din cele 12 orașe gazdă ale evenimentelor Bucurie în Mișcare.
Au fost organizate activități interesante pentru toate categorile de vârstă, dar cea mai interesantă a fost cea de dans în aer liber. Mai multe asociații și cluburi de dans din oraș și-au scos elevii în centru pentru demonstrații. Iar elevi au arătat măiestrie, dinamică, sincronizare în multe stiluri de dans și au antrenat spectatorii. I-au învățat să danseze, au dansat cu ei, au făcut spectacol ore în șir alături de cei mai buni instructori de dans din județ, mulți laureați la concursuri internaționale și naționale.
Evenimentul din Râmnicu Vîlcea a fost organizat împreună cu Asociația Smile, Leo Cozia, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea și Inspectoratul Județean Școlar Vâlcea, si cu o serie de susținători ai mișcării din oraș.
România ocupă locul doi în Europa la obezitate infantilă, iar specialiștii avertizează că peste 11% din populația țării este afectată de diabet. Principalele 2 cauze – lipsa de educație nutritivă și lipsa de mișcare. Pe de altă parte, 8 din 10 copii au conturi pe o rețea de socializare, iar 26% dețin un smartphone de la vârsta de 8 ani. Asta duce la sute de mii de copii care petrec câteva ore pe zi pe rețele sociale sau jucându-se pe telefon sau tabletă. Trăim într-o lume în care timpul petrecut și destinat mișcării a ajuns să fie foarte redus. Este necesar să devenim mai eficienți și mai inovativi cu acțiunile care evidențiază impactul pe care îl are mișcarea asupra noastră și a beneficiilor fizice și psihice ale acesteia. Iar dansul este o soluţie!
Train Guminski