FOTO/VIDEO Centru de manej la Zoo! Cei mici și mari se vor putea relaxa la călărit cai și ponei

Oficialitățile locale din Râmnicu Vâlcea le pregătesc copiilor și nu numai o surpriză importantă pentru primăvara acestui an. La Grădina Zoologică aflată în Cartierul Ostroveni se va amaneja un centru de manej unde cei mici vor putea să călăreasă și să vadă pe viu cum sunt antrenați caii și poneii.


Centrul de manej se va amenaja pe o suprafață de 1500 metri pătrați și va funcționa zilnic. Vestea îi bucură pe copii, dar și părinți în timp ce îngrijitorii de la Zoo Ostroveni așteaptă să fie aduși cei patru cai dresați care vor fi achziționați de la Horezu. La Grădina Zoologică trăiesc deja cinci ponei care vor fi folosiți la această activitate recreativă.


Investiția este una de aproximativ 190.000 lei și o să fie suportată din bugetul local. Centrul de manej o să fie deschis pentru vizitatori cel mai târziu în luna mai a acestui an.


“Intenționăm să facem un nou punct de atracție al Grădinii Zoologice, pentru copii și nu numai. Vom înființa un manej pe un teren de aproximativ 1500 de metri pătrați. Proiectul constă în construirea unor grajduri şi padopuri pentru cai și pentru ponei. Caii îi vom achiziționa de la Horezu, de la un crescător și sunt obișnuiți și dresați pentru o astfel de activitate. Undeva în luna aprilie sau mai a acestui an totul o să fie gata și inaugurat. În primă fază vom achiziționa patru cai, poneii îi avem deja acolo. Vom avea și personal calificat pentru această activitate”, ne-a declarat Eusebiu Vețeleanu, viceprimar Râmnicu Vâlcea.


Grădina zoologică din Râmnicu Vâacea se intinde pe patru hectare de teren, fiind gazda a câteva sute de specii de animale care provin din toate colțurile lumii.

Gabi Cîrjaliu
Video Gabi Henning