VIDEO Cine s-a opus majorării de impozite și taxe în Râmnicu Vâlcea

În 28 decembrie a avut loc ultima ședință a Consiliului Municipal din Râmnicu Vâlcea pe anul 2017. A fost o ședință controversată în care s-a luat decizia majorării unor taxe și impozite (unele excesiv) pentru acest an. Consilierii liberali au votat împotrivă, majoritatea dintre ceilalți nu au avut niciun cuvânt de spus. Recomandăm tuturor consilierilor locali și județeni să lectureze scrisoarea publică adresată de Radu Mazăre, fost primar al municipiului Constanța “tuturor autorităților interesate”.

În mai multe rânduri Mazăre se apară perfect justficat de acuzațiile aduse de procurori invocând legea 215.
“Conform legii 215, principala atribuție de serviciu a Primarului este ducerea la îndeplinirea H.C.L.M-urilor. Dacă nu le duci la îndeplinire este automat abuz în serviciu”, spune Mazăre și are dreptate.
Vinovați pentru hotărâri inclusiv pentru cea de majorare a taxelor, nu sunt viceprimarii și primarii unui municipiu, ci doar consilierii.
Consilieri care încasează indemnizații frumoase, care își aranjează servicii bine plătite, care își angajează rude în posturi bune, care se bagă în fel de fel de AGA și consilii de administrație ca să mai facă alți bani. Consilieri care de obicei tac ca mutul în păpușoi în timpul ședințelor, care nu au idei, nu au coloană vertebrală. Consilieri care de multe ori sunt niște marionete într-un partid ce nu vânează decât privilegii, a se citi uneori excursii prin străinătate.
Un altfel de consilier în Râmnic este liberalul Grigore Crăciunescu, cel care apără constant interesele cetățeanului simplu din oraș, care nu s-a lăsat atras de niciun privilegiu și care face notă discordantă cu turma de votanți la comandă. În ședința consiliului pe care o redăm înregistrat (cu ajutorul TV Vâlcea 1) puteți urmări intervențiile sale între minutele :3.58-21.00 , 36.52-37.18 și 40.13-42.31.

Nu ar fi rău să participe la aceste ședințe mai mulți cetățeni ai orașului, că de aceea sunt publice, și nu ar fi rău ca vecinii de bloc, de cartier, de stradă a consilierilor locali, să îi mai întrebe uneori pe aceștia pentru ce iau aproape o jumătate de salariu minim lunar.

Traian GUMINSKI