Comuna Suteşti are nevoie de fonduri guvernamentale

Carmen Lixandru este la primul mandat. În vara trecută cetăţenii din Suteşti au ales-o primar şi a devenit cea mai tânără femeie aleasă primar în Vâlcea. Are o energie ieşită din comun şi este mereu pe drumuri pentru a rezolva problemele oamenilor din Suteşti.

La finele săptămânii trecute am întâlnit-o în cartierul Ostroveni prezentându-i deputatului Ştefan Ovidiu Popa nişte schiţe de proiecte.
“Avem mai multe proiecte în derulare, dar toate depind de fonduri guvernamentale, de cofinanţările guvernului. Îmi doresc să realizăm şi un proiect în care să atragem finanţări europene. Avem probleme cu mai multe drumuri comunale, cu canalizarea, sper din suflet să reuşim anul acesta să asfaltăm în satul Pietroasa. Am avut noroc că nu a fost o iarnă grea. Ne-am descurcat pe plan local cu deszăpezirile. Am insistat să folosim cât mai puţină sare. Sarea de la noi are concentraţie foarte mare este foarte dură şi uzează asfaltul. Vin des în Râmnic încerc să mă întâlnesc cu cât mai mulţi primari de ai noştri, ai PSD, să discut cu ei. De la fiecare am de aflat lucruri interesante. Personal cred că nu ar fi rău ca să organizăm periodic întâlniri între primari. Nu şedinţe de lucru sau de partid, ci întâlniri aşa cum fac marile societăţi comerciale cu salariaţii lor. Fiecare localitate are probleme specifice, dar multe sunt comune soluţiile găsite de unii primari îi pot ajuta şi pe alţii. Comunicarea este esenţială. Apoi urmează comunicarea cu parlamentarii. Unele probleme ale populaţiei ţin de legislaţie. Administraţiile local sunt împiedicate de multe ori să rezolve anumite probleme tocmai datorită legislaţiei. Acum PSD are în Vâlcea un grup extraordinar de parlamentari aflaţi la primul mandat, cu dorinţă de afirmare care cred că ne pot ajuta. Am mare încredere şi în preşedintele Constantin Rădulescu şi vreau să cred că în următorii ani în Vâlcea, dar şi în Suteşti lucrurile se vor schimba în bine”, ne-a declarat energica primăriţă. (T.G.)