5 lucruri pe care trebuie să le faci înainte să împlineşti 30 de ani!

30 de ani este o vârstă crucială, spun unii! Schimbarea prefixului aduce nu doar un an în plus, ci şi multe schimbări. Atât în viaţa de zi cu zi, cât şi în atitudinea şi felul în care vei privi lucrurile în viitor. Psihologii vorbesc despre o maturizare şi o conştientizare a forţelor proprii, o încredere mai mare în tine, dar şi o nepăsare vis-a-vis de părerile celorlalţi. Dacă la 20 de ani erai afectat de ce crede lumea despre tine, la 30 de ani te vei uita dezinteresat şi vei spune, dacă nu cu voce tare, măcar în gând: “nu-mi pasă”.

Cu toate acestea, societatea te va presa să îi respecţi anumite reguli, scrise sau nescrise. Important este să faci ceea ce te face fericit. Iar fericirea este adusă de clipe frumoase, reuşite şi realizări, personale şi profesionale.

Iată ce ar trebui să ai deja până la vârsta de 30 de ani:

  • O rată la bancă! Chiar dacă suna ciudat este, de fapt, realist! Fiecare îşi doreşte să aibă o locuinţă proprie, iar în zilele noastre, acest lucru este posibil doar cu un împrumut. Dacă te afli printre persoanele norocoase, care nu sunt nevoite să apeleze la bancă pentru o astfel de achiziţie, atunci, cu siguranţă ai bifat câteva reuşite profesionale impresionante.
  • O maşină nu aduce fericirea, dar aduce, cu siguranţă, un anumit confort şi o mulţumire. Chiar dacă nu e nouă sau poate nu ai avut suficiente economii să îţi cumperi modelul visat, important este să o deţii şi să îţi folosească. Fie că mergi la job cu ea, la cumpărături sau te aventurezi la drumuri lungi, în vacanţe, cu familia ori prietenii, important este să întreţii automobilul. Astfel, nu vei avea probleme grave şi nici nu te va lăsa în mijlocul drumului când vei avea mai mare nevoie să ajungi la destinaţie. Pentru înlocuirea anumitor piese auto, poţi cumpara de aici, unde vei găsi preţuri bune, astfel încât să mai poţi să pui deoparte nişte bani. Fie că este vorba de filtru de polen pentru Opel Astra H sau de o revizie la orice altă marcă de maşină, vei găsi tot ce ai nevoie, alături de o echipă de profesionişti!
  • Un copil este forma cea mai înaltă de împlinire persoanală. Chiar dacă aduce odată cu venirea lui multe griji, responsabilităţi şi puţin timp liber, merită cu vârf şi îndesat. Cel puţin asta spun cei care s-au hotărât să facă pasul şi au deja un copil. Replica “nimic nu se compară cu sentimentul de a fi părinte”, îţi sună, probabil,  cunoscut. Şi… nu ai de unde să ştii, până nu încerci!
  • O iubire mare. Până la 30 de ani ar trebui să  te îndrăgosteşti măcar 1 dată. Nu de alta, dar sentimentele sunt mai copilăreşti şi mai inocente  decât după vârsta de 30 de ani, iar dragostea loveşte ca un fulger. După această vârstă, pshihologii spun că oamenii tind să analizeze mai mult, să cântărească şi nu se mai lasă aşa uşor luaţi de val. Oricum, dragostea este frumoasă la orice vârstă, fără comentarii sau discuţii!
  • O activitate de voluntariat bifată. Să faci bine este un lucru înălţător şi oferă în schimb acea senzaţie de împlinere. Fie că te implici să ajuţi copiii sărmani, bătrânii singuri sau te oferi să plantezi pomi la o acţiune de împădurire nu vei avea decât de câştigat. Sigur că poţi face acest lucru oricând. Doar timp să ai, iar după 30 de ani vei sta mai prost la acest capitol.

În final, indiferent de câte realizări ai bifat din această listă este bine să conştientizezi faptul că niciodată nu este prea târziu. Poţi face orice, dacă ai voinţă şi eşti sănătos!