430 secții de votare la Vâlcea își așteaptă alegătorii

În vederea organizării și desfășurării alegerilor locale din 5 iunie 2016, prefectul județului Vâlcea, Radu Renga, informează că activitățile specifice se derulează conform calendarului stabilit. Astfel, în data de 2 iunie 2016 s-au finalizat activitățile de instruire a președinților și locțiitorilor birourilor electorale ale secțiilor de votare, precum și a președinților birourilor electorale de circumscripții.
De asemenea, astăzi, 3 iunie 2016, a început activitatea de distribuire a buletinelor de vot și a celorlalte materiale necesare procesului electoral (ștampile cu mențiunea VOTAT, ștampilele de control, etichetele autocolante).
Totodată, primarii unităților administrative teritoriale au finalizat achiziționarea tușurilor, tușierelor și a altor materiale necesare secțiilor de votare. Aceștia au mai asigurat generarea pachetelor electorale din registrul electoral (listele electorale permanente extrase de pe listele electorale, formularele pentru operatorii de calculator, liste suplimentare).
Reprezentantul Guvernului în teritoriu mai informează că Instituția Prefectului – Județul Vâlcea va realiza, în data de 4 iunie 2016, acțiunea de verificare a tuturor celor 430 de secții de votare organizate la nivelul județului Vâlcea.
Prefectul Radu Renga aduce la cunoștință că pentru alegerile locale din 5 iunie 2016, la nivelul județului Vâlcea, sunt înregistrate cu drept de vot 335. 811 persoane. La nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea, cei 99. 253 de alegători își vor putea exprima dreptul la vot în cele 88 de secții de votare amenajate. De asemenea, pentru cei 11. 567 de cetățeni cu drept de vot din municipiul Drăgășani au fost amenajate 14 secții de votare.