Băi, ALDE LOVIN!

Decrepitul PSD Vâlcea a comandat recent două materiale în presa la care are intrare. Unul în care este insultat şi luat peste picior Dan Niţu şi celălalt un fel de atac împotriva celor din ALDE care nu îl doresc pe septagenar la ei în organizaţie, combinat cu o informaţie mincinoasă conform căreia Remus Grigorescu ar avea 22 % într—un sondaj comandat de Călin Popescu Tăriceanu.

Dacă ţinem cont că trei zile la rând (duminică, luni şi marţi) Remus Grigorescu ne-a declarat prin telefon că nu a semnat nicio adeziune la ALDE, înseamnă că păcăliciul bătrân încearcă să îl convingă pe Remus să treacă la acest partid. Acolo unde anumite cercuri de interese au nevoie de un candidat bun la Primăria Râmnicu Vâlcea care să aducă voturi pentru ca partidul să intre în Consiliul Judeţean şi de acolo să înceapă alte negocieri, Dumitru Lovin este unul din cele mai toxice produse ale PSD Vâlcea. Toxic pentru social democraţii care i-au dat mult în aceşti ani, dar nu au primit nimic de la el.
Nici voturi, nici muncă, nici bani.
A turnat otravă mulţi ani la urechile fostului lider Ion Cîlea acest Lovin căruia mi-am permis să-i spun “băi”, cu acelaşi respect pe care îl acordă el profesorului Grigorescu şi juristului Buşu când le spune “băi”. Îi turna venin şi punea paie pe foc, denigrând oameni de care acum se agaţă ca să intre la ALDE şi să prindă o funcţie. Mai ţii minte, Lovine, când îi spuneai domnului Cîlea că Ion în unele cazuri este nume de domnitor, dar în altele, nume de slugă? Sau când afirmai despre un om de afaceri, în trena căruia te afli acum, că indiferent câţi bani ar face tot neam de manivelă rămâne?
Ai uitat precis! Dar asta contează mai puţin. Ai uitat să ne achiţi şi un pariu important pierdut în urmă cu doi ani. Şi probabil ai uitat să plăteşti cotizaţiile sau le-ai plătit cu banii altora. Dacă aş vrea să îmi bat joc de oamenii care au construit ALDE la Vâlcea aş scrie să te ia, că eşti bun. False supoziţii ale scribilor tăi că acolo s-ar teme unii de venirea voastră pentru că le veţi lua funcţiile. Toţi membrii vechi ai organizaţiei înţeleg infuzia de capital uman. Şi sunt de acord cu posibila venire a lui Buşu şi Grigorescu. Deşi le spunem noi că niciunul din ei nu se omoară cu munca şi nu are susţinători în PSD care să-i urmeze ca pe nişte lideri autentici. Însă nimeni de acolo nu te vrea pe tine, Lovine, şi nu înţelege ce rost ar avea transferul tău în afară de acela de a curăţa de balast PSD-ul. Acolo chiar sunt oameni care au muncit mult în ultimele luni, au alergat prin municipiu şi judeţ, au încercat să fie activi şi să creeze imagine organizaţiei pe reţelele de socializare. Au participat la acţiuni culturale, sportive. Au făcut campanie prin comune şi au racolat candidaţi buni în mediul rural. Şi au cheltuit energie, bani şi timp crezând într-o construcţie. Nu au făcut-o nici ca să producă bani de la Niţu, iar de la noul şef de facto al partidului nu puteau bănui că acesta va apărea, şi nici ca să aveţi voi, migratorii, scaune calde pe care să vă aşezaţi. În partid s-au înscris oameni tineri, intelectuali autentici, medici, profesori, studenţi, câţiva sportivi. Oamenii ăştia au auzit de tine, te cunosc că eşti conflictual şi plin de venin. Că eşti turnător. Pentru că scriu un editorial pot risca să spun că eşti lichea. Dar nu o fac, aşa cum nu au făcut-o nici Ion Nicolae, nici Liviu Boban. Care culmea au spus că Remus şi Adrian sunt buni. Că VTV şi orice canal media apropiat prind bine în campanie. Dar când au auzit de tine s-au strâmbat ca şi când ar fi strivit un teanc de felii de lămâie între măselele de minte. Pe cât de mult s-ar bucura întreaga conducere a organizaţiei municipale şi judeţene a PSD de plecarea ta, probabil de bucurie, făcându-şi cruce mai abitir decât un stareţ în timpul unei liturghii, pe atât de disperaţi sunt cei care au muncit la ALDE şi nu au muncit, băi, Lovine, pentru ALDE ca tine!
Să-ţi spunem să te duci naibii acasă şi să-ţi vezi de pensie, de nepoţi, de familie ar fi inutil. Cei de teapa ta nu pleacă din sistem decât la ordin! Nu-i aşa, majurule?! Sau preferi să îţi spunem Codrin? Codrin – ca pe notele informative dinainte de 1989!
Şi-apropo! Cel pe care-l denigrai spunând că Ion este nume de slugă a fost ofiţer de-adevăratelea. Din acela cu studii temeinice, examene luate fără pile şi aranjamente şi educaţie sănătoasă. Avea eleganţă în uniforma militară. Nu semăna cu un şobolan opărit!

Traian Guminski