Cine îşi bate joc de senatorul Dan Niţu?

În urmă cu puţin timp, mai multe publicaţii vâlcene au anunţat trecerea domnilor Remus Grigorescu, Adrian Buşu şi Dumitru Lovin de la SSD la ALDE, şi au precizat că aceştia au semnat adeziunile în faţa fostului premier Tăriceanu, negocierile purtându-se peste capul organizaţiei judeţene şi a senatorului Dan Niţu.

În cursul zile de duminică, 13 martie, redacţia noastră l-a contactat telefonic pe consilierul judeţean Remus Grigorescu, fost candidat la Primăria Râmnicu Vâlcea din partea PSD care ne-a declarat, extrem de politicianist, că nu are nicio ofertă concretă de la ALDE şi nu va pleca din PSD, mai ales că PSD este un partid mare din care pleci greu cu oameni sau cu voturile după tine. Se pare că într-adevăr o ofertă nu există la Râmnicu Vâlcea.
Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu face ce vrea la ALDE şi nu ţine cont de nimic şi de nimeni din teritoriu. Probabil îl consideră pe senatorul Dan Niţu o păpuşă manevrabilă sau un om de paie. Senatorul Niţu, un politician destul de elegant şi diplomat, este posibil ca în următoarea perioadă să ajungă la concluzia că cel mai bine îi stă în barca PSD, mai ales că înainte de a intra în ALDE a cochetat cu acest partid. Chiar Costi Rădulescu, preşedintele PSD Vâlcea, a recunoscut în ultima conferinţa de presă că se înţelege foarte bine cu senatorul şi are o colaborare foarte bună. Deci este posibil ca senatorul Niţu să-l lase pe Tăriceanu să se spele pe cap cu Buşu, Lovin şi Grigorescu şi să îşi joace cartea profesionist din partea unui partid de anvergură cum este PSD.
Sosirea celor trei în organizaţia ALDE va debusola membrii vechi care au muncit şi care se vor vedea obligaţi să facă campanie pentru unii aduşi pe ultima sută de metri în partid cărora li se oferă şi funcţii, şi locuri pe listele de candidaţi. Deja câţiva membrii mai vechi au început să sune la UNPR încercând să facă o mutare acolo, iar unii au fost contactaţi de cei de la PMP.
Migraţiile vor continua până la finele lunii, mai mulţi aleşi locali şi judeţeni urmând să îşi schimbe, unii de mai multe ori poziţionarea.
Alegerile în Vâlcea vor fi unele dintre cele mai disputate din ţară, iar campania electorală din luna mai extrem de crâncenă mai ales că judeţul are cea mai numeroasă şi experimentată presă locală din toată ţara, doar ediţiile on line ale publicaţiilor vâlcene depăşind 50 de mii de cititori zilnic!

Traian GUMINSKI