Poliţia pe DN 7

Poliţiştii Serviciului Rutier împreună cu cei din cadrul formaţiunilor rutiere teritoriale, au organizat zilnic, pe parcursul săptămânii trecute acţiuni în trafic care au avut ca şi scop respectarea regulilor de circulaţie şi combaterea încălcării normelor legale privind efectuarea transporturilor rutiere publice de persoane şi transporturilor rutiere comerciale de mărfuri.

În cadrul acestor activităţi, au fost verificate 270 de autovehicule, fiind aplicate 320 de sancţiuni.
Principalele abateri depistate au fost abateri privind tahograful (66 de sancţiuni) depăşirea limitei legale de viteză prevăzute pe un sector de drum (47 sancţiuni), nepurtarea centurii de siguranţă sau a aparatelor de retenţie(42 de sancţiuni), abateri privind nereguli tehnice (26 de sancţiuni) şi depăşirea numărului de locuri sau a capacităţii de transport (20 de sancţiuni).
De asemenea, poliţiştii au distribuit zilnic materiale informativ preventive întocmite în trei limbi (română, engleză şi turcă) destinate transportatorilor de mărfuri cu recomandări în scopul prevenirii implicării acestora în evenimente rutiere. Acestea au fost afişate în locurile publice, tranzitate de conducătorii auto vizaţi.
Astfel, aproximativ 40 de materialele – informativ preventive (afişe) au fost amplasate în zonele cu risc de accidente ridicat de pe DN7.
Astfel de verificări vor fi continuate pentru depistarea altor abateri pedepsite de legislaţia rutieră în vigoare.