DNA a ridicat doar hârtii de la CJ Vâlcea

Încă de la primele ore ale dimineții procurorii DNA Bucureşti au descins azi, 22 februarie, la CJ Vâlcea. La orele 15.00 au părăsit clădirea, cărând 3 saci plini de documente. Nicio arestare nu a fost făcută. Perchezițiile au avut loc în prezenţa lui Carmen Alexandrescu de la departamentul Programe Externe din cadrul CJ şi Gheorghe Păsat, președintele CJ Vâlcea.

“Echipe ale DNA-ului sunt prezente în instituție și fac cercetari în zona Departamentului de Proiecte Europene și vizează proiecte implementate până în anul 2014. Mai multe nu știu și implicit nu pot spune”, a precizat ziariştilor Romulus Bulacu, vicepreşedinte CJ Vâlcea, pe scările instituţiei, in jur de ora prânzului.
Anchetatorii au solicitat documente care au legătură cu firma din Iaşi S.C. Transtech Global Engineers S.R.L., cea care a prestat servicii în cadrul proiectului de peste 22 milioane de lei de la CET Govora.
După finalizarea percheziţiilor DNA, preşedintele interimar al CJ Vâlcea, Gheorghe Păsat, nu a permis jurnaliştilor să intre în sediul instituţiei publice.
„În data de 22.02.2016, la sediul Consiliului Județean Vâlcea a avut loc o percheziție a Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași, ocazie cu care au fost predate documentele solicitate în original și copii. Documentele respective au legătură cu cesiunea unor creanțe de către S.C. Transtech Global Engineers S.R.L., prestatorul serviciilor de „Asistență tehnică pentru supervizarea lucrărilor pentru implementarea proiectului la sursa CET Govora”, încheiate în cadrul proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislația de mediu și creșterii eficienței energetice, este comunicatul transmis de CJ Vâlcea.