Pentru liberalii din Râmnic, Grigore Crăciunescu are stofă de primar

Grigore Crăciunescu, pentru apropiaţi Grig, este unul dintre cei mai serioşi şi responsabili oameni de afaceri din Râmnicu Vâlcea, clădind în mulţi ani de muncă o societate comercială respectabilă şi respectată. Pe plan politic şi administrativ, el s-a remarcat ca fiind cel mai activ consilier municipal în ultimii ani. Când organizaţia municipală l-a desemnat, prin vot, candidat al PNL la funcţia de pirmar al municipiului Râmnicu Vâlcea, mulţi dintre junalişti, dar şi dintre oamenii politici din judeţ au spus că PNL nu poate câştiga.

Numai că deputatul Buican şi senatorul Cotescu nu ar accepta niciodată un om pe această funcţie dacă nu are expertiza necesară să o ocupe.
Redacţia noastră, împreună cu jurnalişti de la mai multe publicaţii, am discutat intens în ultima săptămână cu acest om despre proiectele şi viziunea sa pentru dezvoltarea municipiului. Am încercat să vedem ce ştie, ce poate şi ce vrea pentru administraţia acestui oraş. Şi am dorit să vedem care sunt posibilităţile ca mesajele sale să ajungă direct la electorat şi dacă există şanse ca râmnicenii să voteze un candidat care este într-un fel mai mult tehnocrat decât politician, care în aparenţă nu este carismatic şi care nu beneficiază de o popularitate adusă de o notorietate, aşa cum este cazul la alţi candidaţi. Mai mulţi dintre noi am decis că liberalii au ales, de data aceasta, un om competent care merită să fie susţinut şi a cărui proiecte trebuie să fie aduse la cunoştinţa publicului.

Propuneri pertinente

„Ne-am propus să dezvoltăm societăţile din subordinea Consiliului Local şi banii noştri din impozite şi taxe să rămână în acest oraş şi să se întoarcă înspre noi sub forma unor servicii corecte de salubritate şi învăţământ de calitate”, susţine Grigore Crăciunescu. Alesul liberal susţine că societatea Pieţe Prest va achiziţiona utilaje şi echipamente pentru a deveni un operator de salubritate de top: „Ştiţi cu toţii că s-au schimbat reprezentanţii Consiliului Local în AGA la Pieţe Prest. Sunt unul dintre consilierii locali care face parte din AGA la Pieţe Prest în acest moment. În momentul aprobării bugetului ne-am propus, şi nu a fost prin negociere, am găsit soluţiile de finanţare şi am alocat pentru prima dată o sumă de peste 27 miliarde de lei vechi. Cu această sumă va fi majorat capitalul social al societăţii Pieţe Prest, societate aflată în subordinea Consiliului Local. Ce ne propunem? Aceşti bani au destinaţie foarte clară pentru achiziţionarea unor utilaje şi echipamente care să facă curăţenie şi să asigure salubritatea acestui oraş… În perioada de timp imediat următoare ne propunem ca societatea comercială Pieţe Prest să poată să devină un operator de salubritate de top naţional. Să poată intra în competiţie pentru alte localităţi care vor scoate la licitaţie partea de salubritate. Ne propunem ca Pieţe Prest să aibă logistica şi dotarea necesară să intre în competiţie.” Pentru candidatul liberal este evidentă dorinţa de a identifica soluţii pentru ca oraşul să beneficieze de o salubrizare modernă, eficientă şi care să genereze costuri cât mai mici.
O altă propunere care ne interesează şi care ar trebui să intereseze populaţia, nu numai a Râmnicului, dar şi a comunelor limitrofe, este cel al zonei metropolitane.

O idee care merită şi trebuie pusă în practică

Construirea zonei metropolitane, extinderea serviciilor de salubrizare şi de transport în comunele învecinate cu municipiul şi construirea unor noi locuinţe sociale şi pentru tineri sunt principalele planuri ale liberalilor pentru Râmnicu Vâlcea. Consilierul PNL Grigore Crăciunescu spune că toate aceste planuri se pot realiza dacă reprezentanţii administraţiei locale îşi vor da interesul pentru dezvoltarea Râmnicului, reuşind prin aceste obiective să atragă şi noi investitori.
„Ca o prioritate pentru mine şi pentru echipă o va reprezenta constituirea şi dezvoltarea Zonei Metropolitane. Zona Metropolitană cu toate localităţile învecinate Râmnicului îţi oferă posibilitatea să faci lobby pentru investitori, să oferi o suprafaţă de teren necesară pentru investiţii. Având pârghiile directe în interiorul administraţiei locale, prin cele două societăţi comerciale – Piete Prest, să dezvoltăm serviciile de salubritate pe toată Zona Metropolitană. Este un atribut şi un apanaj al Zonei Metropolitane ca la momentul constituirii să aibă posibilitatea să facă acest lucru prin delegarea de servicii… Acest lucru înseamnă o mobilitate a persoanelor în incinta Zonei Metropolitane pe arealul respectiv. Printr-o reţea de trasee regulate cu mijloace de transport puse la dispoziţie de societatea comercială ETA. Este un capăt de pod în ceea ce priveşte dezvoltarea durabilă a oraşului, dar pe Zona Metropolitană. Uniunea Europeană va aloca bani numai pentru proiecte de anvergură…” Una dintre propunerile sale vizează ca în zona Morilor să se construiască doar locuinţe: „Am iniţiat deja acest lucru. Primăria are un teren în proprietate şi noi, grupul de consilieri PNL, alături de independenţi, am alocat nişte fonduri bugetare pentru studiu şi proiectare. Intenţionăm să construim locuinţe sociale pentru tineri, prin ANL, şi pentru persoanele care nu au posibilităţi.

adranel Cotescu

Senatorul Adrănel Cotescu garantează pentru profesionalismul candidatului liberal

La întâlnirea biroului organizaţiei municipale cu tinerii de la începutul săptămânii, senatorul Adrănel Cotescu, preşedinte al PNL Râmnicu Vâlcea şi unul dintre cei mai serioşi politicieni pe care îi are judeţul, a vorbit tineretului prezent, şi doamnelor şi domnişoarelor din organizaţia de femei despre importanţa de a susţine echipa pe care Grig Crăciunescu o va avea la alegerile locale.

„Este un om deosebit şi am toată încrederea că va fi unul dintre cei mai buni primari din ţară. Are potenţial de creştere foarte mare faţă de sondajele de acum, deoarece nu şi-a făcut campanie şi este mai puţin cunoscut. Deocamdată. Dar are un program foarte bun, construieşte serios, este implicat în administraţia locală şi are susţinerea unei organizaţii puternice. Va avea pe lista de candidaţi la consiliul local şi oameni cu experienţă administrativă şi politică, dar şi oameni noi, tineri, care au dovedit profesionalism la locurile de muncă. Câteva doamne extrem de puternice şi de implicate în viaţa socială. Avem cu siguranţă cea mai bună echipă şi cea mai bună ofertă electorală şi avem timp suficient până la 5 iunie să facem cunoscut fiecărui râmnicean ce proiecte are Grigore Crăciunescu. Ce viziune despre dezvoltarea Râmnicului, ce program care vizează atragerea de investiţii şi dezoltarea turismului şi a serviciilor. Cred cu tărie că este cel mai bun candidat dintre toţi cei care şi-au anunţat intenţia să candideze şi că este cel mai serios, corect şi cinstit dintre ei. De aceea trebuie să fim şi noi serioşi şi să explicăm de la om la om, din casă în casă aceste lucruri.”

Grig tineri_640x360

Nu face niciun blat şi nu acceptă niciun compromis

Colegilor prezenţi la adunarea de luni, 15 februarie, Grig Crăciunescu le-a ţinut un discurs scurt, dar mobilizator, a prezentat punctele importante din programul său şi a promis că nu va face niciun blat şi niciun compromis. A spus ca are încredere în toţi colegii săi liberali, că ştie forţa de mobilizare a fiecăruia şi cunoaşte că aceştia vor face tot posibilul să îl ajute. A spus că se bizuie mult şi pe faptul că va fi ajutat de oameni cu experienţă electorală din partid, care au studiat proiectele sale, care le consideră vitale pentru municipiu şi care se vor implica să le susţină public în permanenţă.

Traian Guminski