27 de poliţişti noi la IPJ Vâlcea

Astăzi, a început stagiul de pregătire şi formare a celor 27 de candidaţi care au devenit noii oameni ai legii. La data de 11 iulie, aceştia vor depune jurământul de credinţă. La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au fost scoase la concurs 29 de posturi vacante de agenţi de ordine publică. La data de 14 mai, 27 de candidaţi au promovat şi ultima etapă de selecţie pentru a deveni poliţist.

12 poliţiste şi 15 poliţişti au fost primiţi s-au prezentat la datorie la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea, unde a avut loc instruirea lor cu privire la activităţile pe care urmează să le desfăşoare şi conduita pe care trebuie să o adopte. La data de 11 iulie, va avea loc ceremonia depunerii jurământului militar. Depunerea jurământului de credinţă al poliţiştului va reprezenta pentru aceştia legământul faţă de ţară, lege şi români. Astfel, până la plecarea la cursul de pregătire intensivă, aceştia se vor familiariza cu noul loc de muncă şi cu noii colegi. Începând din 25 iulie, timp de trei luni de zile, noii poliţişti vor participa la cursul de iniţiere în carieră, un curs de pregătire intensivă. În acest timp vor fi instruiţi de profesori şi poliţişti specializaţi din cadrul Centrului de Formare şi Perfecţionare a
Poliţiştilor „Nicolae Golescu” Slatina. Aici vor desluşi tainele slujbei de poliţist, pentru ca odată ajunşi la posturile de poliţie să aplice legea cu fermitate.
După finalizarea cursului de iniţiere în cariera de poliţist, pentru 3 luni se vor afla în responsabilitatea unui coleg cu experienţă, care le va arăta ce presupune munca de poliţie, iar din acest moment având şi dreptul folosirii armamentului din dotare. Ulterior, vor susţine un examen de definitivare în profesie.
Astfel, la finalul întregului stagiu de pregătire, cei 27 de poliţişti vor dobândi deprinderi practice specifice, fiind apţi pentru a se alătura celorlalţi colegi în lupta împotriva infractorilor.