Viitori liceeni au participat în număr mare la “Bursa Ofertelor Școlare – Învățământ Liceal 2018” de la Colegiul de Silvicultură și Protecția Mediului Râmnicu Vâlcea

Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea a organizat, joi, 17 mai, evenimentul “Bursa Ofertelor Școlare – Învățământ Liceal 2018” la Colegiul de Silvicultură și Protecția Mediului Râmnicu Vâlcea.


Evenimentul s-a adresat elevilor de clasa a VIII-a, care au avut astfel acces la ofertele educaţionale propuse de colegiile şi liceele din judeţ. La standuri au fost prezente majoritatea liceelor din judeţul Vâlcea care au ofertă educațională de acest tip. Viitorii liceeni au avut posibilitatea să poarte discuții cu colegii lor mai mari, să afle numărul locurilor disponibile în anul școlar 2018-2019, mediile de admitere în anii anteriori, profilele pentru fiecare dintre filierele teoretică și tehnologică. O parte dintre ei s-au decis deja unde vor să-şi continue studiile, alţii încă se mai gândesc ce să aleagă, de aceea au ascultat cu interes toate detaliile oferite de colegii mai mari şi reprezentanţii liceelor din judeţ.
În deschiderea manifestării, atât conducerea ISJ Vâlcea, cât şi reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului Vâlcea şi Primăriei Rm. Vâlcea au rostit scurte alocaţiuni.


“Mă bucur să văd că şi în acest an există un interes foarte mare al elevilor pentru oferta de şcolarizare. Unitățile de învățământ de nivel liceal și-au propus să atragă cât mai mulți vizitatori prin prezentarea domeniilor și calificărilor, serviciilor educaționale oferite, curriculumului școlar, activităților extracurriculare, activităților extrașcolare, proiectelor și programelor naționale și europene. Au fost prezentate participanților ofertele educaționale, numărul locurilor disponibile pentru fiecare calificare, calendarul și procedura de admitere în învățământul profesional de stat și învățământul dual, cererea și oferta pentru anumite meserii pe piață. Vă doresc să faceţi alegerea cea mai bună, iar rezultatele la evaluarea naţională să fie pe măsura aşteptărilor voastre” – prof. Andra Bică, inspector general ISJ Vâlcea.