22 elevi, viitori jandarmi, în practică la Jandarmeria Vâlcea

În perioada 14 iunie – 22 iulie a.c., un număr de 22 elevi (19 băieţi şi 3 fete) ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Drăgăşani (anul I de studiu) desfăşoară un stagiu de practică în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea..

În primele doua zile ale stagiului, elevii vor urma un program de acomodare cu specificul unităţii şi misiunile jandarmilor vâlceni, ulterior fiind repartizaţi în cadrul structurilor de ordine şi siguranţă publica ale inspectoratului (detaşament mobil, posturi montane, grupe de supraveghere şi ordine publică).
În perioada următoare, elevii vor executa misiuni de menţinere si asigurare a ordinii publice în cadrul programului de tutela profesională, fiind îndrumaţi de către jandarmi cu experienţă.
Stagiul de practica are un caracter practic-aplicativ, iar principalele modalităţi de pregătire sunt însuşirea modului de acţiune în cadrul elementelor de dispozitiv, studiul individual, participarea la toate misiunile de ordine publică, activităţile având ca scop aprofundarea şi consolidarea cunoştinţelor asimilate, formarea, dezvoltarea si perfecţionarea deprinderilor practice.