În 2016 criminaliştii vâlceni au identificat 93 de autori de infracţiuni

„Criminalistica este ştiinţa care elaborează mijloace şi metode tehnico-ştiinţifice, precum şi procedee tactice destinate descoperirii, fixării, ridicării, examinării şi interpretării probelor judiciare, efectuării expertizelor şi constatărilor tehnico-ştiinţifice, în scopul prevenirii şi descoperirii infracţiunilor, identificării făptuitorilor şi administrării probelor necesare aflării adevărului în procesul judiciar.”

În anul 2016, specialiştii criminalişti au efectuat un număr de 1.948 investigări tehnico-ştiinţifice ale locului faptei, valorificând un număr de 11.022 urme, ocazie cu care au fost identificaţi 93 autori de infracţiuni.
De asemenea au fost efectuate 136 expertize criminalistice şi constatări tehnico – ştiinţifice. De la începutul anului, specialiştii criminalişti vâlceni, în urma prelucrării mijloacelor de probă prelevate de la faţa locului, au reuşit identificarea a 22 de principali suspecţi în cazul săvârşirii de fapte penale, înregistrate cu autor necunoscut. Dintre cele 22 de identificări ale fragmentelor de urme papilare în dosarele penale aflate în lucru, 5 au făcut referire la fragmente de urme papilare care au fost ridicate de specialiştii criminalişti în cazul furturilor din auto, 7 în cazul furturilor din locuinţe şi 10 în cazul furturilor din societăţi comerciale.
Astfel de identificări sunt posibile, doar în urma unei ridicări corespunzătoare a urmelor/fragmentelor de urme papilare de la faţa locului de către specialiştii din cadrul Serviciului Criminalistic, Biroului de Cercetare la Faţa Locului şi a formaţiunilor teritoriale.