13-15 iulie – Două zile de motociclism la Voineasa Vâlcii

În zilele de 13 şi 15 iulie pe raza localităţii Voineasa din judeţul Vâlcea are loc desfăsurarea competitiei “RedBullRoManiacs 2016”.

Competiţiile de OFF ROAD sunt organizate cu scopul de a promova off road-ul în rândul tinerilor, de a-i îndruma spre performanţă într-un mod responsabil, dezvoltând acest sport prin bune practici, în zone în care acest lucru este permis, având grijă ca impactul asupra mediului să fie diminuat la maxim, prin folosirea şi gestionarea traseelor, astfel încât să nu fie afectate flora, fauna, mediul înconjurător în general.
RedBullRoManiacs 2016 se desfăsoară sub egida Federatiei Române de Motociclism, a Federatiei Internationale de Motociclism si sub patronajul Autoritătii Nationale pentru Turism. Acest concurs a devenit în timp o marcă de prestigiu international si face parte din Strategia de Marketing, Promovare si Reprezentare a României, fiind cunoscut si recunoscut în mai mult de 100 de tări, de pe toate meridianele mapamondului.
Pe parcursul activitătilor organizate în cadrul competitiei “RedBullRoManiacs 2016”, la faţa locului se vor afla echipaje de jandarmi vâlceni care vor acţiona pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă favorabil desfăşurării competiţiei, dar care vor fi în permanenţă pregătite să asigure şi posibile recuperări din teren accidentat a eventualilor sportivi cu probleme de sănătate sau moto defecte, împreună cu echipele specializate ale organizatorilor.
La concurs vor participa motociclisti din mai multe tări, acestia având de parcurs trasee Offroad (căi de exploatie silvică si agricolă si poteci). Numărul persoanelor implicate în acest concurs este de aproximativ 450, reprezentând: organizatori, membri ai Asociatiei Clubul Sportiv Crazy Bike, motociclisti, oficiali, reprezentanţi ai Jandarmeriei, poliţiei, I.S.U.J. Vâlcea, voluntari şi presă.