12 dosare penale pentru şoferi în două zile

În două zile poliţiştii vâlceni aflaţi la datorie pentru supravegherea traficului rutier, au întocmit 12 dosare penale în urma depistării conducătorilor auto care nu respectau legea privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre aceşti conducători auto, 8 au fost depsitaţi în timp ce se aflau la volan neavând permis de conducere sau având dreptul de a conduce suspendat sau anulat.

Exemple de nereguli depistate de poliţiştii vâceni:
D. Constantin, de 29 de ani, din mun. Râmnicu Vâlcea, a condus un autovehicul pe str. Calea lui Traian, din Rm. Vâlcea, efectuând un viraj la stanga prin încălcand marcajul longitudinal dublu continuu. Poliţiştii au procedat la oprirea autoturismului, iar în urma verificarilor efectuate în bazele de date s-a constatat că tânărul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere. Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
S-au efectuat acte procedurale pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
Un alt şofer, C. Ionuţ, de 25 de ani, din oraşul Berbeşti, a condus un autovehicul pe str. Stadionului din localitate şi a fost oprit pentur control de către poliţişti.
În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că tânărul avea permisul de conducere anulat, motiv pentur care s-a întocmit dosar penal.