10 motive pentru care Ludovic Orban a pierdut meritat alegerile din PNL

Redacția noastră a prezentat, în perioada campaniei interne electorale a PNL, la modul cât mai echidistant punctele tari și slabe ale fiecărui candidat, părerile liberalilor vâlceni, realizările și insuccesele și am încercat să nu părem partizanii unuia din cei doi pretendenți la șefia PNL.
Și nu doar că nu am părut, dar nici nu am fost. Probabil dacă am fi avut drept de vot la Congresul lor voturile noastre s-ar fi alăturat celor 72 de voturi declarate nule la Congres. Adică nu l-am fi votat pe niciunul.
Acum enumerăm pe scurt câteva motive pentru care Ludovic Orban merita să piardă aceste alegeri interne și șefia partidului:
1. Deși partidul pe care-l conducea nu a câștigate alegerile parlamentare nu s-a jenat să se comporte ca un mare învingător, a jignit permanent aleși ai PSD de la nivel național și local și a acceptat “să vândă” șefia Senatului către USR PLUS în scop strict personal dând acest post unei femei dintr-un partid cu doar câțiva senatori ce nu avea experiența și anvergura politică pentru a conduce această Cameră.
2. A acceptat numiri pe criterii de nepotism cât a fost premier și a promovat fel de fel de nulități, mai ales în rândul secretarilor de stat.
3. Pentru a ajunge șeful Camerei Deputaților a acordat la negocieri posturi cheie aliaților din UDMR și USR PLUS, a fost în stare să accepte miniștrii distrugători la Sănătate, sau demolatori cu ranga la Transporturi, a dat post de prefect, când a avut decizia, către UDMR pentru județul Cluj ,jignind și umilind toți votanții PSD, PNL și USR din acest județ
4. Poate cel mai mult a meritat să piardă alegerile asistând siderat cum colegi de partid de ai săi au vot controlat, arată buletinul de vot la ieșire din cabină sau îl fotografiază deoarece a girat ca lider de partid asemenea comportamente. Când presa din Vâlcea i-a trimis imagini video și i-a spus că Virgil Pîrvulescu , liberalul intrat pe dos în partidul liberal ( cu o geantă plină de bancnote dusă în București) a ajuns viceprimar exact printr-un astfel de vot controlat, fotografiat și arătat și colegilor nu a luat nicio măsură. A încurajat după locale orice alianțe de acest gen împotriva candidaților PSD, chiar cu încălcări ale legii și a secretului votului.
5. Ca premier a acordat discreționar bani unor primării pentru ajuta unii primari exact cum, în prezent, Cîțu a acordat și el bani unor primari ce nu l-au mai votat pe Orban.
6. A nenorocit toată populația Bucureștiului susținând alegerea lui Plicușor Dan, un primar catastrofă care nu numai că nu făcut nimic bun, dar care distruge Capitala țării pas cu pas.
7. A fost de acord cu mizeria aia de furt de voturi din sectorul 1 și nu a cerut măsuri radicale împotriva celor care au făcut acest lucru așa că merita ca acum să-și vadă voturile furate prin presiuni și șantaj exact de la oameni care altădată se lăudau în PNL că sunt prieteni cu Orban.
8. Nu a luat nicio poziție publică împotriva europarlamentarilor USR PLUS care au votat sancțiuni împotriva României în Parlamentul European pentru falsa și imbecila acuzație că țara noastră nu acordă suficiente drepturi celor din LGBT.
9. L-a susținut public de nenumărate ori și s-a gudurat ca un cățel pe lângă Klaus Iohannis, îndemnând românii să voteze președinte un om despre a cărui caracter știa destule… și s-a “lepădat” de CEL Rău abia azi când Iohannis l-a tratat și pe el cu bătaie de joc.
10. A girat închideri în case ale unor oameni nevinovați, restricții inimaginabile, amenzi, dar nu a solicitat și propus anularea unui Congres politic în plină Pandemie deși putea să facă acest lucru.

Traian Guminski
FOTO Ludovic Orban
sursa hotnews.ro Captura video