Irina Maria Argeşanu -o şansă pentru liberalele din Râmnicu Vâlcea

Liberalii nu au mai organizat alegeri în organizaţiile de femei înaintea conferinţelor judeţene, aşa cum se obişnuieşte, lăsănd ca acestea să aibă loc după conferinţe şi după alegerea conducerii centrale a partidului.

În aceste zile au loc, peste tot în ţară, alegeri în organizaţiile PNL de femei. În Vâlcea procesul este în plină desfăşurare. Conferinţa judeţeană a OFL Vâlcea va avea loc la jumătatea lunii octombrie. Iar cea mai mare organizaţie locală din judeţ, cea din Râmnicu Vâlcea, va avea adunarea generală duminică, 24 septembrie, la ora 10.
Înscrierile pentru candidaturi se pot face cu 48 de ore înainte de alegeri, dar un nume se prefigurează deja pentru postul de lider al liberalelor din Râmnic.
Tânăra avocată Irina Maria Argeşanu, candidată la Senatul României al PNL Vâlcea anul trecut, are prima şansă în câştigarea acestor alegeri. La judeţ nu credem că va fi o problemă pentru profesoara Mihaela Andreianu, consilier judeţean, să obţină un nou mandat de preşedinte. Dar cine este Maria Irina Argeşanu?
Vom folosi pentru prezentare un fragment dintr-un interviu publicat de redacţia noastră, în 7 noiembrie, anul trecut, în perioada campaniei electorale.
“M-am născut acum 34 de ani, în Râmnicu Vâlcea, într-o familie frumoasă, cu nişte părinţi iubitori, care şi-au dedicat întreaga viaţă mie şi fratelui meu mai mare şi au încercat să ne crească în spiritul corectitudinii, muncii şi fricii de Dumnezeu. Atât eu, cât şi fratele meu am terminat Colegiul Naţional Mircea Cel Bătrân, eu la clasa bilingvă (engleză-germană), el la clasa de matematică-fizică. Oarecum am fost la poli opuşi, unul cu înclinaţii umaniste, iar celălat cu reale aptitudini spre matematică. Ulterior, fratele meu terminând Facultatea de Matematică din Bucureşti, a plecat în Statele Unite ale Americii, unde lucrează în prezent în cercetare matematică. În 2005 am absolvit Facultatea de Drept Simion Bărnuţiu Sibiu, specializare Drept, am urmat cursurile de master cu specializarea: “Probaţiunea în drept penal”, iar în 2010 am frecventat cursurile de mediere în cadrul Asociatiei Centrul de Mediere Craiova. Imediat după terminarea facultăţii, m-am angajat ca jurist la o firmă privată, ulterior în 2007 intrând în Baroul Vâlcea, ca avocat definitiv. Am încercat să îmbin viaţa de familie cu cea profesională, având doi copii minunaţi, un băiat în vârstă de 5 ani şi o fetiţă în vârstă de 3 ani. Venirea pe lume a copiilor a fost cea mai mare bucurie şi realizare a mea, ca om; rolul de mamă mi-a modelat viziunea asupra vieţii, m-a responsabilizat mai mult şi astfel am reuşit să am propria organizare şi disciplină, stabilind de fiecare dată priorităţi”.
Este înscrisă în PNL în 2007, a fost angrenată în susţinerea mai multor campanii electorale, este apreciată pentru munca sa atât de colegii din conducerea organizaţiei municipale, cât şi de cei din conducerea organizaţiei judeţene.
Îşi doreşte ca alături de o echipă dedicată să reconstruiască organizaţia de femei din municipui în sensul de a dezvolta mai multe acţiuni culturale, economice, sociale, de a implica un număr mai mare de femei în acţiuni concrete ale organizaţiei şi de a mări rolul acesteia în susţinerea unor proiecte de educaţie, de stimulare a copiilor cu rezultate şi potenţial în învăţământ şi sport, de susţinere a persoanelor vârstnice cu probleme, a femeilor mame care cresc copii singuri, a intelectualilor din oraş rămaşi fără familii, cu probleme de sănătate şi cu venituri foarte mici.
Are un program vast, mai multe proiecte interesante şi o altă idee despre rolul organizaţilor politice de femei pe care le va prezenta la adunarea generală.
“Liberalismul se învârte în jurul clasei de mijloc, a proprietăţii private, iar principiul de baza “PRIN NOI ÎNŞINE”, cred că este cel elocvent stimul pentru a munci pentru o societate bazată pe educaţie, cunoaştere, cultură, pe merit şi valoare, pe competiţie şi nu în ultimul rând pe lege, justitie şi dreptate socială. Nu pot fi salarii şi pensii mari într-o ţară slabă economic, nedezvoltată, fără capital românesc, fără întreprinzători, fără concurenţă loială, fără creştere economică bazată pe investiţii şi locuri de muncă. Avem dreptul să alegem şi obligaţia de a oferi o ţară normală copiilor noştri! E timpul să ne implicăm, să decidem în cunoştinţă de cauză şi să acţionăm în interesul acestui popor şi al nostru al oamenilor care muncim cinstit, ne plătim impozite, taxe, şi nu mai dorim să fim furaţi, minţiţi şi umiliţi. Femeile trebuie să joace un rol din ce înce mai mare în politică. Doar statistic suntem mai multe decât bărbaţii şi muncim mai mult, nu-i aşa? ( glumeşte la finalul discuţiei tânăra avocată liberală.

Traian GUMINSKI