FOTO/VIDEO Întâlnirile „La Ceas”, din nou posibile! Municipalitatea a remontat simbolul centrului Râmnicului

Ceasul din centrul Râmnicului, un simbol al orașului, dă din nou ora exactă. Chiar dacă lucrările de reamenajare a scuarului nu sunt încă finalizate, autoritățile au decis să remonteze ceasul, convinse fiind că în scurt timp acesta va deveni din nou un punct de reper şi de atracție atât pentru locuitorii orașului, dar și pentru cei aflați în tranzit.


„În foarte scurt timp, tinerii vor putea din nou să spună hai să ne întâlnim „La Ceas”. El a fost pus în conservare, conform instrucțiunilor, într-un depozit, ambalat corespunzător. Acum a fost pus în funcțiune, deja râmnicenii se reobișnuiesc cu sunetul său, la ore fixe. Este un simbol al orașului și ne bucurăm că lucrurile revin la normal după perioada în care s-au efectuat lucrări de modernizare și reamenajare”, ne-a declarat Daniel Ionescu, purtător de cuvânt Primăria Rm. Vâlcea.

De aproape zece ani, „La Ceas” este locul de întâlnire al râmnicenilor, chiar la kilometrul 0 al oraşului. Când au început lucrările de modernizare în centru, ceasul a dispărut şi nu puţini au fost cei care au adresat rugămintea de a-l readuce la locul său, lucru care s-a întâmplat de puțină vreme. Deşi montat de câteva zile, pentru râmniceni reapariția ceasului a fost însă cu adevărat o surpriză. Din cauza șantierului și obișnuiți cu zgomotul de aici, oamenii nici nu l-au remarcat.


Municipalitatea din Râmnicu Vâlcea achiziţiona ceasul amplasat în centru în martie 2008 și a primit pentru el o garanţie 100 de ani. Acesta a costat 300.000 lei şi a fost în conservare până acum. Autoritățile promit însă că în luna septembrie vor încheia și cu lucrările din zona centrală, iar ceasul ca și toată zona în sine, vor putea fi folosite ca și înainte de către locuitori.

Gabi Cîrjaliu