Senatorul Bulacu interesat de infrastructura de pe DN 67 Scoarţa-Tetoiu-Măciuca-Drăgăşani-Piteşti

Senatorul liberal Romulus Bulacu a adresat o interpelare ministrului Transporturilor Alexandru Răzvan Cuc care are ca obiect modernizarea DN 67 B Scoarţa – Tg. Cărbuneşti – Tetoiu – Măciuca – Drăgăşani – Dumitreşti – Piteşti.

“Pentru participanţii la trafic care circulă în mod obişnuit pe Drumul Naţional 67B Scoarţa – Tg. Cărbuneşti – Tetoiu – Măciuca – Drăgăşani – Dumitreşti – Piteşti, desele porţiuni cu gropi din asfalt şi frecventele întreruperi ale circulaţiei datorate alunecărilor de teren care au afectat structura de rezistenţă a drumului reprezintă deja o rutină. Autorităţile naționale dau dovadă de autism, când vine vorba despre această porțiune importantă a infrastructurii din sudul României, cu toate că, cetățenii nemulțumiți de condițiile de trafic au depus nenumărate sesizări și chiar strâng semnături prin petiții online pentru modernizarea DN 67B.
Pe site-ul oficial al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pe lângă detaliile tehnice, DN 67 B figurează ca drum în curs de modernizare, cu data de începere a lucrărilor la 03.07.2014, cu termen de finalizare de 36 de luni de la emiterea Ordinului de Începere.
Nu numai că lucrările nu au fost demarate, dar starea drumului s-a înrăutăţit din cauza condiţiilor meteorologice. Conform declarațiilor oficiale, de vină ar fi constructorul care nu a depus încă garanţia de bună execuţie, astfel că nu poate fi emis ordinul de începere a lucrărilor, deşi banii necesari modernizării acestui drum au fost alocaţi încă de la începutul anului 2015. Invocarea nedepunerii garanției amână la nesfârșit începerea lucrărilor.
Poate că reprezentanții CNAIR îl consideră secundar ca importanţă, după indicative, dar pentru sudul județului Vâlcea este prioritar, iar pentru regiune este de o importanță colosală.
Domnule Ministru, cu autoritatea de care dispuneți, vă rog să-mi comunicați, dincolo de scuze și vinovați pentru această situație, concret, care sunt măsurile Ministerului pentru a pune capăt acestei neînțelegeri între autorități și constructor și când estimați că vor începe lucrările pentru DN 67B?”,este întrebarea adresată ministrului Cuc.