Viața nu are spectatori! Doar actori! „Sesam” proiect educațional de dezvoltare personală prin cursuri de teatru la Teatrul Anton Pann
TEATRUL SESAM este titlul proiectului care a demarat la sfârșitul săptămânii trecute la Teatrul Anton Pann din Rm Vâlcea. Propunerea Consiliului Școlar al Elevilor C.N.I.M.B. și a Colegiului Național de Informatică ”Matei Basarab” este extrem de ambițioasă privind acest proiect în care, așa cum spun organizatorii, se dorește creșterea nivelului încrederii de sine și al integrării în societate.
Acest lucru se poate face și prin teatru, căci elevii își vor descoperi și dezvolta simțul ludic, estetic, al auto-cunoașterii și își vor forma noi deprinderi personale. Haideți să vedem ce presupune acest lucru. După opt cursuri în care profesori vor fi actorii Teatrului Anton Pann, vorbim aici de Ana Șușca, Andrei Brădean și Reka Szasz și Andrada Fuscaș, beneficiarii acestui proiect vor susține înainte de vacanța mare, pe 14 iunie, un spectacol de teatru în sala de festivități a colegiului în care își vor arata cunoștințele dobândite în urma acestui curs. Înainte de spectacol va fi prezentat portofoliu care va conține proiectul și fotografii din timpul activităţilor. Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 3 luni, o ședință ținându-se o dată pe săptămână. În cadrul său vor fi organizate două spectacole susținute de cursanții clubului de teatru ”SESAM”.
Așa cum spun coordonatorii acestui proiect educațional ”Teatrul SESAM” reprezintă cheia către porțile propriilor concepții ale elevului, către firea liberă, distinsă, creativă, ce se află în structura înternă a personalității lui. Fie că suntem copii, fie că suntem adulți, în viața de zi cu zi nu suntem doar spectatori, ci actori pe propria ”scenă”. De asemenea, cât de bine ne simțim în propria piele, în propriul ”rol”, reiese din atmosfera armonioasă creată împrejurul nostru”.
Aducem în atenția dumneavoastră și coordonatorii acestui proiect: profesor coordonator de programe școlare și extrașcolare, Cocoș Gabriela, director al Departamentului de resurse umane și voluntariat CȘE C.N.I. ”MATEI BASARAB”, Bugiu Ana-Maria. Cu siguranță, pe parcursul celor opt cursuri de teatru, vom urmări și noi evoluția acestor tineri cuprinși în acest proiect care le oferă mai multe oportunități, și anume: oportunitatea de a descoperi și înțelege sensul meseriei de actor, stimularea creativității, a dinamicii de grup și a spiritului ludic, dobândirea încrederii de sine, întărirea capacității de concentrare, dezvoltarea abilității de integrare armonioasă în grup, relaxarea și eliberarea de stres și în același timp promovarea imaginii liceului.
Îi incurajăm și noi dorindu-le mult succes!