Teatrul Anton Pann organizează cea de a III a ediție a Festivalului Național de Teatru ”VERSUS” 2022, 21- 27 NOIEMBRIE
Teatrul Anton Pann, instituție subordonată Consiliului Județean Vâlcea organizează în perioada 21-27 noiembrie cea de a III-a ediție a Festivalului de teatru ”VERSUS”. Anul acesta tema festivalului este „Actor versus Marionetă”, ediție care își propune să aducă spectacole atât pentru adulți, cât și pentru copii. Cu o întrerupere de un an „Versus” revine în forță, aducând și anul aceste nume sonore și spectacole care s-au bucurat de succes. Festivalul debutează luni 21 noiembrie, de la ora 19.00 cu spectacolul Portugalia, cea mai recentă premieră a Teatrului Anton Pann. Timp de o săptămână, pe scena Teatrului Anton Pann vor urca 10 spectacole ale unor cunoscute trupe de teatru din țară, cu deosebirea că spectacolul Teatrului Municipal Ariel- “Escu”, cuprins în cea de a treia ediție a Festivalului ”Versus”, se va juca pe 22 noiembrie, de la ora 18:00 la Casa de Cultură a Sindicatelor. Toate celelalte se vor juca la sediul Teatrului Anton Pann. Programul de spectacole este după cum urmeză:
21 Noiembrie, ora 19.00 -” Portugalia”, Teatrul Anton Pann;
22 Noiembrie, ora 18.00 -“Angajare de clovn”, Teatrul “Mihai Eminescu” Botosani;
22 Noiembrie, ora 20.00 -“Escu” -Teatrul Municipal Ariel Rm Vâlcea, Sala Sindicatelor;
23 Noiembrie, ora 19:00 -“Chapter two“, Asociatia Sirius Art;
24 Noiembrie, ora 19:00-“Adevărata poveste a Spânului” One Woman Show, spectacol de Cristina Bordeanu;
25 noiembrie, ora 10:00 -“Aladdin și lampa fermecată” Teatrul de Păpuși Cărăbuș Brăila;
25 Noiembrie, ora 20:00 -“Insecte” Teatrul Municipal Bacovia Bacau;
26 noiembrie, ora 12:00 -“Ana si Regatul Vitamin” Teatrul Anton Pann;
26 Noiembrie, ora 19:00 -“O viață. O șosetă, un vis și o mașină de scris“ Teatrul “George Ciprian” Buzău.
27 Noiembrie, ora 12.00 –”Fata moșului și fata babei”, Teatrul Anton Pann;
27 noiembrie, ora 19.00 –”Toxic” al Teatrului Toma Caragiu din Ploiești.
Ediția de anul acesta a festivalului se va încheia Duminică 27 noiembrie cu spectacolul ”Toxic” al Teatrului Toma Caragiu din Ploiești, un spectacol în regia lui Florin Piersic jr, unde din distribuție, alături de alți actori face parte și Bogdan Farcaș, cel pe care l-ați văzut în spectacolul a Teatrului Anton Pann- ”Singur intre lumi”, un actor cu o carte de vizită impresionantă.
Despre spectacolele cuprinse în Festivalul Național de Teatru ”Versus” zilnic veți avea informații pe pagina de facebook și instagram a Teatrului Anton Pann, în presa scrisă, radio și televiziune.
Începe Festivalului de Teatru ”VERSUS”- 2022. Timp de o săptămână la Rm Vâlcea, în perioada 21-27 noiembrie, pe scena Teatrului Anton Pann vor urca unele dintre cele mai apreciate spectacole ale anului 2022. Deschiderea oficială va avea loc luni 21 noiembrie, de la ora 17.00. cu o dublă lansare de carte ce poartă semnătura lui Radu Dinulescu: ”Tegument” și ”Diversiune în Eter”. De la ora 19.00 sunteți așteptați la spectacolul Teatrului Anton Pann- ”Portugalia” în regia lui Tavi Costin. Deviza Festivalului de anul acesta este- Împreună să ne bucurăm de teatru!
La final, vom trece în revistă și cele două ediții de până acum. Anul 2020, în online, nume sonore ale teatrului românesc precum: Marcel Iureș, Horațiu Mălăele, Marian Râlea, Richard Bovnoczki, Irina Velcescu, Andrei Barbu, Nicoleta Lefter, Adina Andrei Lucaciu au acceptat invitația de a participa la acest festival cu spectacolele care au avut mii de vizualizări în online, pe platforma teatrului, amintind aici: MĂSCĂRICIUL, NOAPTEA BUFONILOR, ABSOLUT!, – A II-A B.
La prima ediție din 2019, ediție pilot care a avut în vedere Centenarul din punct de vedere istoric, au participat 16 piese de teatru realizate atât de teatre instituționalizate, cât și de cele care proveneau din mediul independent. .
A fost un proiect finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, susţinut de UNITER, și realizat de Teatrul Anton Pann împreună cu Consiliul Județean Vâlcea și Asociaţia Ataraxia din Rm Vâlcea.
Deviza Festivalului ”Versus” de anul acesta este- ”Împreună să ne bucurăm de teatru!”