Şirineasa se schimbă în bine
Primarul Ion Streinu şi-a propus să asfalteze fiecare uliţă din Şiruineasa în acest mandat. Frumoasa comună vâlceană putea să aibă de multă vreme străzile asfaltate şi infrastructură modernă, dar prea mulţi ani de administraţie egoistă şi “elitistă” au lăsat localitatea în urmă.
Nu vrem să criticăm acum administraţia lui Dan Săraru, mai ales că se apropie nişte alegeri importante, dar Şirineasa se schimbă în bine şi acest lucru se vede şi se simte.
Cu fonduri obţinute pe OG 28/2013, se derulează un proiect care constă în modernizarea şi asfaltarea a 7,18 kilometri de drumuri de interes local, care se apropie de final. Urmează să se modernizeze şi asfalteze Uliţa Lungan Coman, care se întinde pe 400 de metri.
Primăria Şirineasa se confruntă însă cu unele probleme legate de lipsa resurselor financiare. “La ora actuală lucrăm la igienizarea unităţilor şcolare şi la aprovizionarea cu combustibil solid pentru sezonul rece, dar ne mişcăm încet din lipsă de fonduri. De asemenea, suntem descoperiţi în ceea ce priveşte indemnizaţiile pentru persoanele cu dizabilităţi şi salariile însoţitorilor persoanelor cu handicap. Deja suntem restanţi pentru o lună şi s-ar putea ca nici pe luna august să nu-şi primească banii. Statul tot „fabrică” handicapaţi, dar bani pentru aceştia nu dă. La ora actuală, în evidenţa Primăriei Şirineasa avem 47 de dosare atât pentru cei cu indemnizaţie, cât şi pentru cei cu însoţitori. Am făcut o adresă către Consiliul Judeţean, prin care am adus la cunoştinţă sumele care ne trebuie ca să putem plăti indemnizaţiile persoanelor cu dizabilităţi. Suma necesară ar fi de 350.000 lei, pentru plata indemnizaţiilor şi a salariilor însoţitorilor persoanelor cu handicap, până la sfârşitul anului”, spune primarul Streinu.
La începutul lunii septembrie în Şirineasa va avea loc o acţiune amplă a tinerilor din comună, mobilizaţi şi de această dată de Cosmin Streinu, băiatul primarului.
Firme mici din zonă asigură combustibil şi piese de schimb pentru motocoasele voluntarilor care igienizează comuna. Tinerii ajută în special familiile plecate din ţară sau cele care au rămas dar sunt în vîrstă. Le curăţă şanţurile şi zonele din preajma gardurilor tăind buruienile şi arbuştii crescuţi haotic, se strâng gunoaile. Primăria susţine acţiunea plătind maşina specializată care ulterior transportă gunoaiele strânse. (T.G.)