Primăria Bujoreni trebuie luată de model de toate UAT-urile din Vâlcea
În data de 14 mai 2022 avut loc loc o campanie de sterilizare, identificare și înregistrare a câinilor de pe teritoriul comunei Bujoreni.
Campania, în colaborare cu Asociația de Protecție a Animalelor “A doua șansă” a fost GRATUITĂ.
Cabinetul a fost unul mobil și s-a deplasat pe raza comunei Bujoreni. Campania s-a încheiat cu rezultate remarcabile: sute de animale de rasă comună, au fost sterilizate, în cadrul acestei acțiuni
Acest număr mare de câini sterilizați arată faptul că populația conștientizează faptul că prin sterilizarea animalelor de companie se va diminua considerabil abandonul de animale nedorite și totodată stoparea înmulțirii acestora necontrolat.
Primarul comunei Bujoreni, Gheorghe Gîngu, s-a arătat extrem de mulțumit de rezultatele campaniei de sterilizare.
„Suntem mulțumiți de acest rezultat și ne bucurăm că cetățenii au înțeles beneficiile sterilizării animalelor de companie. Au acționat responsabil, răspunzând în număr mare campaniei,,.
El spune că foarte multe persoane aruncă pe străzi puii de animale de care nu pot avea grijă în gospodărie, iar sterilizarea este singura modalitate prin care situația acestora poate fi ținută sub control într-un mod eficient și empatic.
“Eu sunt iubitor de animale, am și câini și pisici. Dar nu este normal ca acestea să umple străzile comunei, aruncate de oameni, iar apoi să moară de sete și de foame. Sunt total împotriva eutanasierii animalelor, și astfel, prin sterilizare, le dăm, totuși, o șansă la viață”, a mai precizat edilul comunei.
Conform legii nr. 258/26.09.2013, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie, iar nerespectarea prevederilor legale se poate amenda cu sume cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.