Gheorghe Gângu s-a ținut de cuvânt: ”Vom recupera în trei ani ce nu s-a făcut în zece”
În luna iunie a anului 2017, Gheorghe Gângu câștiga fără drept de apel alegerile parțiale de la Bujoreni. Locuitorii comunei aflate la o aruncătură de băț de Râmnic au ales un program electoral concret și nu promisiuni de care se săturaseră în ultimii mulți ani.
Gângu, om modest, dar cu multe cunoștințe de administrație, promitea: “Vom recupera în trei ani ce nu s-a făcut în zece”. Declarația a fost privită cu suspiciune de adversarii politici. La doi ani distanță, afirmația sa a prins deja contur și va urma încă un an până la alegerile locale, an în care Bujoreniul va continua procesul de modernizare. Prima mare problemă pe care George Gângu o identifica era alimentarea cu gaze naturale a localității. ”Nu e posibil ca cei mici să se încălzească încă la sobe, suntem vecini cu Râmnicu Vâlcea. Introducerea rețelei de gaze naturale este o prioritate pentru mine’, spunea edilul de la Bujoreni. A urmat o muncă grea, finalizată cu un succes. Acum, satele ce compun localitatea, Olteni, Bujoreni, Bogdănești, Malul Alb, Lunca, Malu’ Vârtop și Gura Văii sunt parte a unui proiect care va înființa rețeaua de distribuție a gezelor naturale. Încă din martie s-a semnat Certificatul de Urbanism care are ca scop “Inființare sistem de distribuție gaze naturale în Comuna Bujoreni, Județul Vâlcea – Faza Studiu de Fezabilitate”. Actul a fost emis în data de 27.02.2019 de Primăria Bujoreni – Vâlcea. Acesta este un prim pas pentru înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale în localitatea vâlceană. Este o lucrare de mare amploare, pe o distanță de aproape 30 de kilometri de care vor beneficia peste 20.000 de oameni. În momentul în care a preluat frâiele primăriei, despre Bujoreni nu se putea spune că este o comună curată. Ba din contră… Și acest aspect a fost priviit de Gângu ca o prioritate. Acum, după multe campanii, după zeci de ore de discuții cu cetățenii, localitatea este una dintre cele mai curate din Vâlcea. O taxă de salubrizare în valoare de 15lei/gospodărie/lună, separarea gunoiului reciclabil și ridicarea separată de gunoiul rezidual, amenajarea de spații de colectare a deșeurilor reciclabile în mai multe zone din Bujoreni au fost doar câteva dintre măsurile eficiente luate prin decizii ale Consiliului Local. O altă hotărâre inedită a făcut ca Bujoreniul să progreseze.
O datorie de 3 milioane de lei, plus penalități, a găsit primarul Comunei Bujoreni, Gheorghe Gângu, după ce a câștigat alegerile parțiale. Este vorba de amenzi și impozite neplătite, multe ditre ele având o vechime de aproape zece ani. Edilul a luat decizia de a-i da în judecată pe toți cei 700 rău-platnici. Aceștia nu au plătit sumele restante pentru că nu au posibilitatea, dar muncesc în folosul comunității. Și sunt doar câteva dintre reușitele lui Gângu, a cărui activitate o să o urmărim și în timpul rămas până la alegerile locale. Un lucru este cert, dacă dezvoltarea comunei va continua în ritmul alert din ultimii ani, actualul primar poate să se gândească să plece în vacanță în campania electorală care va urma.
Gabi Cârjaliu