FOTO: Acțiune reușită la Galicea: Concursul culinar “Galicea în bucate”
Organizatorii concursului culinar “Galicea în bucate” au făcut un prima pas important în tentativa de oficializare a unui meniu al comunei conduse de social-democratul Alexandru Mărăcine. Zeci de oameni au fost prezenți la evenimentul organizat de Fundația Alex Tache și partenerilor Asociația ProXpert și Primăria Galicea. Preparatele au fost unele deosebite și au fost degustate la fața locului, într-un cadru de vis oferit de Domeniul Pietrosu. Nu a existat nicio restricție privind rețetele, singura condiție fiind ca ele să includă procentul de ingrediente locale corespunzător fiecărei secțiuni. Au fost rețete tradiționale transmise din generație în generație, rețete fussion și rețete 100% originale, create de participanți. De asemenea, nu a existat limită de vârstă, ocupaţie, pregătire profesională dar s-au punctat suplimentar persoanele peste 55 de ani și echipele inter-generaționale care au inclus tineri și seniori. Nu clasamentul final a contat, însă, ci orele petrecute de participanți împreună, schimbul de reșete și voia bună. Nu aui lipsit preparate cunoscute ca turta dospită, cornulețele, crema de zahăr ars, gogoșile glazurate, ciorba falsă de burtă cu bureți iuți, păstăi de fasole verde cu găină de țară sau ciorba galițeană de găină.
“Felicitări tuturor participanților care au prezentat produse delicioase și care au încântat papilele gustative ale juriului și ale membrilor comunității!”, spune edilul Florin Mărăcine. (Gabriel Cîrjaliu)