Deputatul Eugen Neață, susținător activ al dezvoltării turistice în județ: “365 de zile de turism în Vâlcea”

A început oficial sezonul estival, iar stațiunile vâlcene își primesc deja vizitatorii cu porțile larg deschise. Județul Vâlcea se afirmă tot mai mult ca o destinație turistică pentru toate anotimpurile. Deputatul Eugen Neață subliniază contribuțiile legislative și inițiativele susținute în Parlament pentru stimularea investițiilor în turismul montan și balnear, accentuând rolul său în modernizarea acestui sector strategic pentru județ.

“Zilele acestea a început sezonul estival și pentru stațiunile vâlcene. Cele mai multe dintre ele sunt deja frecventate permanent de clienți. Călimănești, Govora, Olănești. Ocnele Mari se află în plină dezvoltare, oferind acum divertisment pentru încă două anotimpuri, cel puțin. Primăvara și toamna, prezența turiștilor a devenit un fapt comun, atât în parcul de aventură, cât și pentru cei care aleg cursurile de călărie sau plimbările în aer liber de aici. Salina Ocnele Mari este deschisă publicului pe parcursul întregului an. Obârșia Lotrului este ofertantă nu numai iarna, prin pârtia de schi de aici, ci și în celelalte anotimpuri, ca punct principal pe traseul Transalpina sau, în direcția Voineasa-Valea Lotrului-Valea Oltului-Călimănești-Râmnicu Vâlcea.
Călimănești deschide lista preferințelor turistice pe care le propune județul Vâlcea. Media anuală a turiștilor care înnoptează aici este de șase din cei zece care înnoptează pe întregul teritoriu al acestui județ! Urcă an de an în acest clasament și stațiunea Olănești, urmată ceva mai agale, de Băile Govora.
Așa cum spuneam mai înainte, serviciile turistice oferite de vâlceni sunt deja pentru toate anotimpurile. Investițiile realizate în ultimele decenii își arată rezultatele acum, în această calitate a turismului vâlcean. Turism pentru patru anotimpuri. Au trecut vremurile în care a merge la băi însemna să te îngrămădești în cele sub o sută de zile oferite de sezonul estival. În oricare dintre cele 365-366 de zile dintr-un an, poți fi turist în județul Vâlcea, beneficiind de tratamente balneoclimaterice și de distracție specifică zonei montane, în primul rând. Am adunat, în cei opt ani de activitate parlamentară, mai multe contribuții legislative care au dus la modernizarea legilor ce îi încurajează pe investitori să dezvolte turismul montan. Sunt mândru să văd cum acest domeniu înflorește în județul meu și în întreaga țară”, a declarat deputatul vâlcean.

Eugen Neață subliniază că multe dintre proiectele turistice care se dezvoltă astăzi pe suprafețe mari, mai ales în zonele împădurite ale județului, au fost posibile și datorită înlesnirilor legislative inițiate chiar de el în Parlamentul României.

“Turismul montan și cel balnear sunt două direcții esențiale pentru dezvoltarea comunităților vâlcene. Mă bucur să văd, zi de zi, cum numărul turiștilor care ajung aici este tot mai mare”, concluzionează parlamentarul.

De opt ani încoace, deputatul Eugen Neață este o voce constantă în sprijinul turismului vâlcean. Cu o viziune modernă și implicare directă în susținerea cadrului legislativ pentru dezvoltarea turistică, acesta contribuie activ la transformarea județului Vâlcea într-o destinație atractivă, accesibilă în orice moment al anului.