Deputatul Eugen Neaţă poate salva turismul montan din România
Este cel mai eficient parlamentar vâlcean din perspectiva iniţiativelor legislative promovate, dar mai ales după numărul acestora transformate în legi.
S-a remarcat şi cu ocazia fiecărui vot asupra bugetului de stat când a adus foarte multe amendamente necesare comunităţilor vâlcene, indiferent de coloratura politică a primarilor din aceste comune şi oraşe.
În timp ce majoritatea parlamentarilor puterii sunt fie preocupaţi de “curcubeu” şi de naşterile bărbaţilor, fie de lăudat deşanţat şi aplaudat un Guvern şi premier iresponsabili şi ineficienţi, parlamentarii din opoziţie se remarcă criticând acţiunile puterii şi atacând politic demersuri iresponsabile ale unor miniştri, prefecţi sau directori plantaţi politic în funcţii pentru care nu au nici pregătire, nici expertiză.
Eugen Neaţă face însă şi în acest mandat, ca şi în cel anterior, când PSD s-a aflat, în mare parte, la guvernare, exact ceea ce trebuie să facă un parlamentar: LEGI BUNE!
Una dintre ele este extrem de importantă pentru întreg turismul montan din ţara noastră şi dacă va fi votată şi promulgată sute de antreprenori vor putea face investiţii şi mii de turisşti nu vor mai pleca în Austria pentru a schia.
Deputatul Eugen Neaţă poate salva turismul din România dacă nu va fi sabotat de birocraţia excesivă a unor politrici din ministere şi de parlamentari idioţi şi trădători care votează frecvent împotriva intereselor românilor.
Marți, 29 iunie, Eugen Neaţă a depus spre dezbatere și adoptare, în procedură de urgență, propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii 526 /2003 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare a turismului «Schi în România».
Declaraţia sa cu această ocazie este extrem de explicită:
“Este o mai veche preocupare a mea, dar la fel sunt și ambițiile antreprenorilor de a dezvolta turismul în condiții normale de dezvoltare.
În fapt, există foarte multe prevederi legale care stau în calea planurilor de dezvoltare a capacităților de cazare și de divertisment în zona stațiunilor montane. Mai toate se găsesc în Codul silvic care, sub motivul protejării fondului forestier, impune condiții care blochează și cele mai mărunte intenții publice sau private de a dezvolta și moderniza stațiuni montane în România. Am mai spus aici, dar voi relua până se înțelege, în ce se oprește inițiativa privată în turismul montan din România. Ba în suprafețele minuscule acceptate de lege pentru a fi trecute din fondul forestier în cel construibil, ba în imposibilități cum este aceasta a compensării suprafețelor prin împădurirea unor terenuri … inexistente. Vă ofer prilejul de a vedea aceste mărunte dar importante imposibilități citind expunerea de motive la inițiativa legislativă, anexată în imaginile care urmează.
Am mai spus și cu alte ocazii, voi publica aici cu prioritate aberațiile și ciudățeniile legislative pe care suntem nevoiți să le corectăm și să le completăm pentru a înlesni accesul celor îndrăzneți la mari investiții în turism.
Noi, în județul Vâlcea, suntem foarte interesați de fluidizarea legislației care s-a poticnit în fricile unuia și ale altuia și țin pe loc mari idei de investiții, cum este stațiunea montană de la Obârșia Lotrului. Știți foarte bine la ce mă refer pentru că urcați dimineața la schi și sunteți nevoiți să plecați înainte de căderea nopții către casă din lipsă de locuri de cazare și de divertisment. Ca să poată unii dormi liniștiți sub păturica lor că nu pică frunza din copaci fără voia lor de vătafi.
Inițiativa mea legislativă, depusă ieri la Camera Deputaților din Parlamentul României, poate lecui de frică pe cei care stau în calea dezvoltării firești a economiei românești, pozând în mari apărători ai avuției naționale”.
Traian GUMINSKI