De ce nu putem vorbi de xenofobie la poporul român sau cum se victimizează stupid Raed Arafat
Conform DEX-ului: XENOFOBÍE s. f. Atitudine de teamă, respingere și ură față de persoanele străine de grupul etnic din care face parte subiectul. – Din fr. xénophobie.
Recent doctorul Raed Arafat Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a transmis că a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și că se vor afla mai multe detalii despre demersurile sale când CNCD va lua o decizie.Arafat a mai spus că mesajele și comentariile xenofobe reprezintă ”o acțiune organizată”, a spus că ”există și elementul extern”, dar consideră că ”sunt și firme plătite să facă asta”:
Cunoscutul “tehnocrat” anestezist se plânge de discriminări și xenofobie deși știe foarte bine că niciun român ortodox nu ar fi avut șansa să ocupe atâtea funcții de conducere în o țară majoritar musulmană indiferent de câtă pricepere profesională ar fi avut și ce studii în CV.
Suntem cel mai tolerant popor din UE și cel mai puțin xenofob.
În cel mai mare sector al Capitalei a fost ales primar o femeie, deci nu suntem misogini, născută în Guadelupa. În Timișoara a fost ales un primar născut în Germania, care culmea nici nu era cetățean român. Președintele țării este sas, de confesiune religioasă luteran. Președintele Camerei Deputaților este pe jumătate maghiar de confesiune religioasă unitarian. Și astfel de exemple putem da cu duiumul.
Ceea ce -i determină pe unii oameni să-l critice pe doctorul Arafat, câteodată cu un limbaj mai colorat, este atitudinea sa de “dictator” medical și lipsa de comunicare.
În mod logic pentru un musulman este aproape imposibil să înțeleagă tradițiile ortodoxe și că de exemplu la noi sărbătorile Pascale nu înseamnă numai slujba religioasă din Noaptea de Înviere. În seara din Vinerea Mare, în toate bisericile din țară, se săvârșește slujba Prohodului Domnului sau Denia Prohodului Domnului.
Denia din Sfânta şi Marea Joi recapitulează istoria mântuirii, începând cu Cina cea de Taină şi continuând cu prinderea Mântuitorului în grădina Ghetsimani, aducerea Lui la arhiereii Ana şi Caiafa, condamnarea de către Sinedriu, judecarea de către Pilat, batjocorirea, răstignirea şi moartea, încheind cu punerea Sa în mormânt.
După citirea primelor cinci pericope din rândul celor 12 pericope evanghelice ale deniei din Joia Mare, are loc aducerea Sfintei Cruci din sfântul altar şi aşezarea ei în mijlocul bisericii, spre închinare.Mai ales în mediul rural oamenii suferă dacă sunt obligați să se închidă în case la ora 20.00 în aceste zile sfinte.
Cei din oraș suferă și ei în aglomerații insuportabile din marketuri dictate de un Grup de Comunicare Strategic a cărui componență nu o știe nimeni și pe care doctorul Arafat refuză să o facă publică. De aceea îi spun românii vorbe de ocară secretarului de stat nu din xenofobie, ci pentru că-l identifică pe “Comandantul Acțiunii” ca pe vinovatul principal al limitării drepturilor lor prevăzute de Constituție și pe cel care dictează măsuri ilogice sub pretextul că acestea protejează sănătatea românilor. Românii au nevoie și de sănătate mintală nu doar fizică iar aceasta dispare în momentul în care-ți pierzi drepturile, libertatea de a-ți plimba câinele noaptea, îți pierzi veniturile, afacerea, locul de muncă, chioșcul din care trăiai și sala în care făceai sport, dreptul de a merge la un spectacol, de a organiza o nuntă, un botez, un priveghi, o înmormântare.
Și când îți pierzi sănătatea mintală este normal să-l înjuri pe cel ce pare vinovatul principal al degradării tale umane indiferent că acesta este catolic, ortodox,budist, musulman sau neamț, ungur, sirian, chinez.
Traian Guminski