De ce au fugit liberalii de la o şedinţă de CJ
Săptămâna trecută a avut loc o şedinţă de Consiliu Judeţean. La jumătatea şedinţei consilierii liberali au părăsit, în bloc, şedinţa, după ce unul dintre ei declara că ceea ce urmează nu îi mai reprezintă. Ceea ce urma erau de fapt 8 puncte pe ordinea de zi în care Consiliul Judeţean urma să desemneze reprezentanţi în unele Consilii de Administraţie, precum şi ultimul punct cel de diverse.
O parte dintre consilierii judeţeni care au plecat din şedinţă s-au mutat la cafenelele din apropierea Consiliului Judeţean, iar alţii dintre ei nu au fost de acord cu gestul făcut şi l-au şi informat ulterior pe deputatul Buican, liderul judeţean al liberalilor.
Consilierii liberali au plecat de fapt vrând să transmită majorităţii din consiliu formată din consilierii PSD-ALDE –PER că nu rămân la dezbatere şi vot, pentru că majoritatea îşi va impune oricum prin vot oamenii pe care îi vrea.
Bineînţeles că ulterior mai mulţi consilieri judeţeni ai PSD au încercat să “inflameze” jurnaliştii prezenţi pentru a scrie că liberalii sunt laşi, că încasează degeaba şi nemeritat indemnizaţiile de consilieri plecând la cârciumă din timpul şedinţelor. Câteva ziare au şi criticat gestul lor.
Nu îi criticăm că au plecat din şedinţă. Personal le-am şi spus unora de la PSD că la fel au procedat şi ei, de multe ori, blocând uneori chiar desfăşurarea unor şedinţe şi că părăsirea unei şedinţe sau refuzarea de a participa la un vot este de fapt un drept democratic.
Dar nu putem înţelege de ce opoziţia din Consiliul Judeţean lasă loc de interpretări şi de atacuri, şi nu atacă ea actuala putere prin gesturi mult mai logice şi prin argumente.
Consilierii Judeţeni liberali puteau rămâne la şedinţă foarte bine şi la fiecare propunere a majorităţii într-un CA puteau face o contrapropunere.
Important pentru PNL era să facă o contrapropunere extrem de bine aleasă. Să desemneze persoane cu un puternic CV legat de domeniul respectiv, cu experienţă, cu rezultate. Trebuiau să împartă tuturor din sală CV+urile celor pe care îi propuneau inclusiv presei apoi să pună întrebări celor desemnaţi de PSD încercând să demonstreze că aceştia nu au nici pregătirea, nici expertiza necesară acestor posturi!
Pentru a face acest cu adevărat eficient spectacol şi a arăta apoi că membrii consiliului au votat doar politic şi au ales pentru fiecare post cel mai slab candidat trebuiau însă îndeplinite concomitent două condiţii.
În primul rând consilierii liberalii trebuie conduşi de un lider inteligent şi experimentat în bătălii politice, în al doilea rând PNL trebuie să aibă membri sau simpatizanţi foarte bine pregătiţi profesional.
Aceste lucruri le ştie foarte bine şi deputatul Cristian Buican care poate găsi soluţii mai eficiente în a-şi întări organizaţia.
Traian Guminski