Costeștiul se schimbă! Primarul Vasile Borăscu aduce investiții, asfaltări și turism

La nici un an de la preluarea mandatului, primarul comunei Costești, Vasile Borăscu, dă tonul unei administrații active și orientate spre rezultate. Cu proiecte care vizează infrastructura, turismul, serviciile sociale și economia locală, comuna începe să arate ca un veritabil centru de dezvoltare în zona de nord a județului Vâlcea.

Drumuri și apă pentru toate satele

Unul dintre cele mai importante proiecte aflate în desfășurare este extinderea și modernizarea rețelei de apă potabilă, pe o lungime de 18 kilometri, prin Programul „Anghel Saligny”, în valoare de aproximativ 7,5 milioane de lei. Totodată, drumul dintre Bistrița și Pietreni (1,3 km) a intrat în proces de asfaltare, cu bani din bugetul local. Mai multe ulițe și drumuri comunale sunt vizate pentru reabilitare completă: trotuare, rigole, iluminat public și parcări.

“Ne-am dorit ca în fiecare sat să se simtă că se muncește, că se face ceva. Nu doar proiecte pe hârtie, ci lucrări vizibile”, a transmis primarul Vasile Borăscu.

Costești – stațiune turistică de interes local

Din primăvara anului trecut, Costeștiul a fost declarat stațiune turistică de interes local, fapt care deschide noi oportunități de dezvoltare. Administrația locală lucrează la infrastructura necesară pentru a sprijini pensiunile, gospodăriile agroturistice și punctele gastronomice tradiționale. De asemenea, se pregătește un stadion nou și se lucrează la documentația pentru un parc fotovoltaic, care va reduce cheltuielile publice cu energia electrică. Obiective precum Mănăstirea Bistrița, Schitul Pătrunsa, Cheile Bistriței și Muzeul Trovanților sunt promovate intens, în cadrul unui plan mai larg de atragere a turiștilor.

Centre pentru vârstnici, masă caldă pentru copii

La Pietreni, două foste școli sunt în curs de transformare în centre de zi pentru persoane vârstnice. Acestea vor oferi asistență socială, medicală și activități recreative. În paralel, primăria urmărește introducerea programului „Masă Sănătoasă” în școli, modernizarea grădinițelor și dezvoltarea unui serviciu de tip after-school. „Educația și grija pentru vârstnici sunt priorități. Nu putem vorbi de dezvoltare dacă nu avem grijă de cei mai vulnerabili”, a mai spus edilul.

Planuri mari, buget mic

Deși bugetul local nu este generos, primarul Borăscu mizează pe atragerea fondurilor externe. Fonduri europene, guvernamentale și de la Consiliul Județean susțin cele mai multe dintre investiții. Până în prezent, peste 200.000 de lei din excedentul bugetar au fost redirecționați eficient, pentru acoperirea golurilor de casă și continuarea proiectelor urgente.

Comuna Costești este astăzi un șantier în lucru, dar și un loc în care viitorul începe să se vadă. Cu inițiativă, răbdare și implicare, primarul Vasile Borăscu pune bazele unui nou capitol în istoria acestei așezări vâlcene – unul bazat pe modernizare, respect pentru comunitate și redescoperirea potențialului local.

Letiția Lazăr