Comuna Stoileşti a avut marea şansă de a avea un primar învăţător
Florin Ionescu, primarul comunei Stoileşti, este legat mai mult ca alţi primari de învăţământ ani buni, el învăţând copiii să scrie şi să citească. Acum, în comună, şcolile pot concura cu cele din mediul urban.
Aici funcţionează trei şcoli cu clasele I-VIII, două locaţii unde îşi desfăşoară activitatea elevii din învăţământul primar şi trei grădiniţe. Toate sunt modernizate cu bani guvernamentali, cu fonduri europene sau din bugetul local şi pot concura cu cele din oraş. Cursurile online s-au făcut fără nici o problemă, şi asta fiindcă primarul nu a aşteptat tabletele promise de Guvern, găsind o soluţie rapidă. În această perioadă, pentru şcoala din satul Geamăna şi corpul II al şcolii din satul Stoileşti administraţia locală urmăreşte deschiderea unui program de finanţare care să prevadă atragerea fondurilor pentru termoizolarea celor două locaţii.
„În Stoileşti îşi desfăşoară activitatea 300 de copii. În plan avem depunerea la PNRR sau pe un alt program care va apărea unui proiect pentru eficienţa energetică în ceea ce priveşte termoizolarea a două şcoli: şcoala din satul Geamăna şi corpul II al şcolii din satul Stoileşti. Toate şcolile sunt modernizate şi pot concura cu cele de la oraş, iar cursurile online s-au putut ţine fără probleme. Noi nu am depus nici un proiect pentru accesarea fondurilor europene privind achiziţionarea pachetului IT necesar copiilor şi cadrelor didactice pentru susţinerea orelor online. Mi-am dat seama că este o păcăleală, deoarece trebuia să le plătească primăriile, iar bani ar fi venit în anul bugetar 2021, fără termene, fără nimic. Neavând sursa de a plăti cash aceste pachet IT am găsit soluţia: operatorul de telefonie ne-a dat tabletele gratis şi noi plătim doar serviciul de internet, defalcat pentru o perioadă de 24 de luni”, precizează Florin Ionescu. (T.G.)