Caravana Moșului de la Universitatea Constantin Brâncoveanu Rm. Vâlcea a adus un strop de bucurie familiilor nevoiașe
Și ediția din acest an a campaniei STROP DE BUCURIE, inițiată de Universitatea Constantin Brâncoveanu, este un mare succes. Vâlcenii au fost invitați să doneze o jucărie, haine, alimente sau dulciuri care ar încălzi sufletele unor oameni, ce nu au speranţa unor sărbători pline cu zâmbete! Campania caritabilă s-a realizeazat la sediul Universității Constantin Brâncoveanu Rm. Vâlcea.
Astfel, activitatea a fost intensă în depozitul Moșului, care a devenit neîncăpător, datorită oamenilor cu suflet mare, care au răspuns demersului și au donat. Spiridușii au trecut la acțiune și au pregătit cadouri, pentru ca sărbătorile să aducă un strop de bucurie și în inima celor mai puțin privilegiați. Echipa STROP DE BUCURIE a UNIVERSITĂȚII CONSTANTIN BRÂNCOVEANU, coordonată de prof. Carmen Iordache, (studenți, absolvenți, prieteni și nu numai) și a CLUBULUI DE VOLUNTARIAT AL ELEVILOR LEO COZIA, mulțumește pentru sprijinul acordat de vâlceni, oameni cu sufletul deschis, sponsorului oficial ROBERTO COM dar și celorlati: BOROMIR, NUSE TRANS și PANVIL. Apoi, CARAVANA STROP DE BUCURIE a pornit la drum!
19 familii defavorizate sunt fericite de sărbători
Caravana a reuşit să ajungă la 19 familii din comunele Popești, Oteșani și Bărbătești, cu situaţie socială destul de grea, unde spiridușii Caravanei au găsit micuţi care trăiesc în sânul familiei, dar care au o copilărie marcată de lipsuri datorită veniturilor insuficiente, ducându-şi astfel traiul într-o sărăcie greu de imaginat, copii care trăiesc cu durere că au fost părăsiți la naștere, ei fiind crescuți doar de bunica. Toți copiii au primit pachete cu dulciuri, toate alimentele necesare pentru masa de Crăciun, un bax de pulpe, haine și multe, multe jucării.
Bucurie pentru bătrâni
Caravana STROP DE BUCURIE din cadrul UNIVERSITĂȚII CONSTANTIN BRÂNCOVEANU și LEO COZIA a continuat cu vizitarea unor bătrâni, unii norocoși că mai au pe cineva, alții uitați de lume, de societate, de semeni, avându-l doar pe Dumnezeu.
“V-ați întrebat vreodată ce se întâmplă cu acei bătrâni care nu mai au rude deloc sau nu mai au rude cărora să le pese de ei? Vă spunem noi: i-am găsit într-o stare deplorabilă, cu multiple boli cronice, riscând să-şi piardă viaţa pentru că sunt la limita înghețului sau deshidratării și foamei, ei neputându-se deplasa să aprindă focul, să își ia o găleată de apă sau să își facă mâncare! Am găsit bătrâni care dormeau cu găinile în casă sau cu pisici care îi incălzeau, cu șobolani care le țineau companie, bătrâni singuri în sate părăsite, la care am putut ajunge doar cu mașina de teren, bătrâni care și-au pierdut sănatatea mintală și fizică de singurătate. Când spiridușii îi intrebau câți ani au și apoi le urau sănătate și mulți ani, nu am găsit o persoană să spună că își dorește să mai trăiască, din cauza suferințelor bătrâneții, se rugau la Dumnezeu să își aducă aminte și de ei și să îi ducă în lumea celor drepți. Mulțumim din suflet tuturor care ne-au ajutat să ajungem la ei cu câte o ladă de alimente pentru masa de Crăciun, pulpe, cozonac, chec și o pungă de dulciuri! Toată considerația și respectul oameni buni că ați avut încredere în cauza noastră și am reușit să aducem zâmbetul pe fața unor oameni cu povești de viață încărcate de durere și singurătate! Mă înclin în fața dumneavoastră!”, spune coordonatorul acțiunii, profesorul universitar, Carmen Iordache.